måndag 10 februari 2020
VARMA PERSIKOR , 4 PORT.
HEJSAN !
En mycket lättgjord efterrätt .
Servera den gärna med iskall
vispad grädde smaksatt med
vaniljsocker .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 PERSIKOHALVOR
100 g smör/margarin
1 dl brun farin
50 g flagad rostad mandel
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ en ugnsform och lägg ut
PERSIKOHALVORNA .
Blanda smör och farin och lägg
en klick i varje PERSIKOHALVA.
STÄLL in i ugnen på 200 grader
ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
Varma persikor i farinsås är lika gott som lättgjort .
KATRINPLOMMON SUFFLE' 4 - 6 PORT
HEJSAN !
Hemligheten med en lyckad SUFFLE
är att inte ha bråttom och inte öppna
ugnsluckan förrän SUFFLEN är klar.
mmm...himla gott och luftigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g katrinplommon utan kärnor
6 äggvitor
1 dl strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG katrinplommonen några timmar .
Kör dem till mos i en mixer eller matberedare .
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör
försiktigt i sockret .
Vänd ner plommonmoset med varsam hand
så att så mycket luft som möjligt stannar kvar.
HÄLL smeten i en smord och sockrad SUFFLE'-
form .
GRÄDDA i 175 grader 35 minuter.
Bär fram den till bordet och servera den gärna
med kall vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
KATRINPLOMMONSUFFLE',
en klassiker bland efterrätter, kräver inte mycket
arbete, bara lite omsorg .
LYCKA TILL !
MIN FINA ÄPPELPAJ , 6 PORT.
HEJSAN !
En snabb-gjord och god efterrätt
som passar året om .
Vaniljsås eller vispad grädde
är gott till .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
150 g saltat smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
FYLLNING :
4 äpplen
2 msk ljus sirap
smör
kanel
pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med
mjöl, socker och bakpulver till
en slät deg .
Tryck ut den tunt i en pajform.
Skala och skiva äpplena och lägg
dem som " taktegel" i pajskalet .
Häll över sirapen och täck med
ett tunt lager hyvlat smör .
Strö på rikligt med kanel och
pärlsocker .
GRÄDDA i 225 grader ca 30 min
tills pajen fått fin färg .
Ett sött mousserande vin blir
pricken över i:et .
LYCKA TILL !
söndag 9 februari 2020
KIWI - SMOOTHIE, 1 PERSON.
HEJSAN !
Färgglada Drinkar för Kropp och Knopp !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kiwifrukter
1 banan
1 - 2 dl vaniljyoghurt
några iskuber .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA frukterna / bären med is
om de inte är frysta .
(Tillsätt yoghurt/ mjölk /vatten )
Häll upp i glas, dekorera och servera .
LYCKA TILL !
HALLON-SMOOTHIE, 1 PERSON.
HEJSAN !
Färgglada drinkar
för
kropp och knopp !
HALLON SMOOTHIE
SÅ HÄR GÖR DU :
1 / 2 paket frysta Hallon,
(används färska tillsätt is)
1 banan
1 - 2 dl vaniljyoghurt efter
önskad konsistens
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA frukterna /bären med is
om de inte är frysta .
(Tillsätt yoghurt/ mjölk/ vatten ) .
HÄLL upp i glas dekorera och
SERVERA !
LYCKA TILL !
GRÖNSAKS-DRINK, 1 PERSON.
HEJSAN !
Ibland känner jag inte för att äta , då kan det bli denna drink !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 tomater
1/4 rödlök
1 röd paprika
1/2 gul paprika
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Grovhacka och kör i mixer .
Smaka eventuellt av med 1 msk olivolja
för en rundare smak .
Koka en broccolikvist och sätt på glaskanten .
Ser festligt ut ! - bara för mig !
LYCKA TILL !
RÅRIVEN ÄPPELPAJ , TILL FLERA .
HEJSAN !
mmm.... frestande råriven äppelpaj
med vispad grädde eller vaniljsås .
HÄR ÄR RECEPTET :
DEG :
200 g vetemjöl
175 g matfett
3 msk strösocker
FYLLNING :
100 g matfett
2 dl socker
2 ägg
1 msk majsstärkelse
3 äpplen.
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop degen och klä en form
med löstagbar botten 23 cm i diameter .
Pricka botten med en gaffel , låt stå
i kylen 30 minuter .
FYLLNING : RÖR matfett och socker
smidigt. Tillsätt ägg och majsstärkelse .
Riv äpplena med skal och rör ner rivet
i smeten . BRED ut i formen .
GRÄDDA i 225 grader , 15 minuter .
SÄNK till 175 grader i 20 minuter .
Sikta florsocker över och
SERVERA med vispad grädde eller
vaniljsås .
Ni ångrar Er inte !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)