lördag 28 mars 2020
SOCKERBAGARENS FAVORITER ..60 ST.
HEJSAN !
mmm....himla goa !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör/margarin
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl = Bagerivetemjöl
250 g hasselnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
Rör matfett och socker vitt och poröst .
Rör i vaniljsockret .
Blanda i mjölet samt de halverade
hasselnötskärnorna.
Forma degen till rullar, ca 3 cm i diameter.
Lägg dem inslagna en liten stund i kylen
om de är svåra att skära .
Skär rullarna i skivor.
Lägg skivorna på bakpappersklädd plåt .
Platta ut dem en aning .
GRÄDDA i 175 GRADER ca 15 minuter.
LYCKA TILL !
SOCKERBAGARENS LÄTTA HAVREKAKOR... 30 ST.
HEJSAN !
.... MED NÖTTER.
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
4 dl havregryn
1 1/2 dl socker
2 äggvitor
30, hasselnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält matfettet. Blanda havregryn och socker
och häll över det avsvalnade matfettet .
Blanda väl . Vispa vitorna till hårt skum och
vänd försiktigt ner dem i smeten .
KLICKA ut kakorna på bakpappersklädd plåt.
Tryck ner en nötkärna i mitten .
GRÄDDA i 175 grader ca 10 minuter .
Alla hjälps väl åt ?
LYCKA TILL !
SKEPPARGRYTA , - TORSKFILE'ER,,,, 4 PORT
HEJSAN !
,,,,LÄTTLAGAD BJUDMAT .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE'ER
2 tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl finhackad dill
2 dl vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA den djupfrysta fisken något .
Skär den i 3 cm tjocka skivor, dela
färska FILE'ER om de är stora .
Skölj tomaterna och skär dem i skivor.
LÄGG dem i en låg, vid kastrull .
Lägg fisken på tomaterna .
Strö över salt, peppar och dill .
Häll på grädden .
LÅT alltsammans koka på svag värme
under lock 5 - 15 minuter .
(den längre tiden för otinad fisk)
SERVERA med kokt potatis och bladsallad .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
LEVERGRYTA MED PURJOLÖK OCH BACON, 4 PORT.
HEJSAN !
Levergryta ,- det var längesen, men
så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g ungnötslevet
1 purjolök
smör/margarin
1 dl buljong
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pkt bacon
SÅ HÄR GÖR DU ;
TORKA levern .
Skär den i centimetertjocka strimlor.
Skölj purjolöken och strimla den .
BRYN levern i lite smör i en stekpanna .
Tillsätt purjolöken.
Strö över mjölet och rör om .
SPÄD med buljong och grädde .
Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min.
Smaksätt med salt och peppar .
KLIPP baconet i strimlor direkt ner i en varm
stekpanna .
Stek baconet och låt det rinna av på hushåll -
papper .
Strö baconet över grytan .
SERVERA med kokt ris eller potatis och sallad .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
fredag 27 mars 2020
KRYDDIGA KYCKLINGBEN MED.... 4 PORT.
HEJSAN !
...SWEET CHILISÅS .
HÄR ÄR RECEPTET :
900 g kycklingben, det går bra med frysta, tinade
MARINAD ;
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl chilisås, av ketchuptyp
2 msk rapsolja
1 1/2 msk kinesisk soja
SWEET CHILISÅS ;
2 dl gräddfil
1 dl sweet chilisås
GARNERING ;
Rosmarin,
röd chili
TILLBEHÖR ;
bakad potatis, klyftpotatis
en god sallad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
MARINAD ;
Blanda sweetchilisås, chilisås, olja
och soja i en skål.
Putsa kycklingbenen och lägg dem i
marinaden .
LÄGG kycklingen på en plåt med
bakplåtspapper och tillaga mitt i
ugnen , ca 30 minuter .
SWEET CHILISÅS ;
Blanda gräddfil och sweet chilisås.
SERVERA med bakad potatis eller
klyftpotatis och sallad .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
onsdag 25 mars 2020
HALLONMUFFINS MED VIT CHOKLAD, 12 ST.
HEJSAN !
mmm...Här kan alla hjälpas åt !
Någon tar fram formarna, någon sätter på ugnen,
någon tar fram smöret,... Tänk vilka goda muffins
det blir när alla hjälps åt !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g vit choklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl flytande smör/margarin
2 dl gräddfil
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hallon
SÅ HÄR GÖR NI :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen .
Vispa, ägg, socker och vaniljsocker poröst .
Rör ner smör och gräddfil .
BLANDA mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Vänd ner chokladen och hallonen försiktigt .
LÄGG muffinsformar i en muffinsplåt, fyll dem till
2/3 med smet .
GRÄDDA mitt i ugnen, ca 20 minuter .
LYCKA TILL , ALLA !
VEGETARISK CURRYGRYTA, 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...himla gott, för både stora och små !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk hackad chilifrukt
1 msk rapsolja
2 msk curry
2 morötter i stora bitar
3 kvistar stjälkselleri
1 burk krossade tomater, 400 g
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten +
1-2 grönsaksbuljongtärningar
300 g blomkål i små buketter
400 g potatis i tärningar
175 g HARICOTS VERTS
3 msk koriander
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skölj purjolöken , skär i bitar .
Skala och finhacka vitlöken, dela och kärna ur
chilifrukten, finhacka .
HÄLL rapsoljan i en tjockbottnad kastrull.
Fräs purjolök, vitlök och chili glansigt , pudra
över curry .
TILLSÄTT morötter och stjälkselleri skurna i
bitar.
Häll över tomater, kokosmjölk och tillsätt
grönsaksbuljong .
Låt sjuda 15 minuter .
TILLSÄTT blomkålsbuketter, tärnad potatis och
HARICOTS VERTS skurna i bitar och koka
ytterligare 10 min .
STRÖ över hackad persilja.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)