fredag 10 april 2020
DUBBEL - PANKIS MED SKINKA , 4 PORT.
HEJSAN !
Kan lika gärna kalla denna rätt för
turbo-pannkaka !
Köp färdiga pannkakor, så himla gott
blev det, vilket jag inte trodde !
Men jag blev övertalad ?
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g färdiga pannkakor
100 g riven ost
200 g rökt skinka
1 kruka sallad
SERVERING :
250 g körsbärstomater
2 morötter
SÅ HÄR GÖR DU :
HETTA upp en stekpanna.
Lägg i en pannkaka.
Fördela ost och 2- 3 skivor
skinka över.
Lägg på den andra pannkakan
och värm ytterligare 1 minut.
VÄND pannkakan och värm
1 minut.
FÖRDELA sallad över pannkakan
och rulla ihop den till en rulle .
SERVERA med tomater och rivna
morötter eller stavar .
LYCKA TILL !
LÄTT, PIRRIG KLADDKAKA, 12 PORT.
HEJSAN !
Det här receptet är lite lättare och mycket nyttigare...
utan ett uns smör blir kakan ändå kladdig .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
ca 1 torkad, söndersmulad
piripiri (liten chilifrukt
1 burk, 250 g kesella lätt
SERVERA med 2 dl
matlagningsyoghurt
350 g jordgubbar
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader .
SMÖRJ en rund bakform med löstagbar
kant, ca 21 cm i diameter .
Vispa ägg och socker lätt .
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, salt
och chili och rör ner i äggsmeten .
TILLSÄTT kesellan och rör till en jämn
smet .
Häll smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen i 15 - 20 min.
LÅT helst kakan stå i kyl över natten .
LYCKA TILL !
TANDOORI CAESARSALLAD, 4 PORT.
HEJSAN !
Här är en annan piggsallad , - så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE'E
1 huvud romansallad
12 körsbärstomater, halverade
salt och peppar
4 msk riven parmesanost
1 dl brödkrutonger, ca 30 g
RAITA :
1 liten gurka , grovt riven
4 dl naturell lättyoghurt
1 msk färska myntablad, hackade
2 tsk mango chutney
salt och peppar
MARINAD :
3 - 4 msk tandoori currypasta
4 msk naturell yoghurt
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA marinaden i en skål.
Gör flera snitt i kycklingköttet
och lägg ner i marinaden.
Täck skålen och låt stå i kylen
minst 2 timmar.
RAITAN :
Låt den rivna gurkan rinna av
5 minuter i sil .
Blanda ingredienserna och
krydda .
SÄTT ugnen på grill 225 grader,
grilla kycklingen, ca 15 minuter
tills den känns genomstekt .
Lägg upp sallad och tomat på ett
fat , krydda.
SKÄR kycklingen i skivor och lägg
på grönsaksbädden .
Ringla över RAITAN, avsluta med
parmesanost och krutonger .
LYCKA TILL !
SALLAD MED HALLOUMI OCH BÖNER, 4 PORT.
HEJSAN !
Nu när solen börjar titta fram och dessutom håller
i sig, så känner jag lust till att äta en sallad .
Energi- och näringsladda kroppen med en läcker sallad.
Här är en piggsallad som ger dig vingar !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g HARICOTS VERTS
250 g HALLOUMI
1 msk olja
200 g cocktailtomater
25 g pinjenötter
1 dl svarta oliver
salt, peppar
2 msk vinäger
SÅ HÄR GÖR DU :
SNOPPA de gröna bönorna och
koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten .
Skär HALLOUMIN i skivor .
Pensla skivorna med hälften av oljan och
stek dem i en panna .
Ta upp och tillsätt tomater, bönor och pinje-
nötter .
Fräs hastigt i resten av oljan .
SERVERA HALLOUMIN
på en bädd av bönor och tomater.
Strö över oliver och pinjenötter .
Krydda och stänk över vinäger . mmm... !
LYCKA TILL !
torsdag 9 april 2020
LÄCKER KRABBPAJ , 4 PERS.
HEJSAN !
Här har jag utnyttjat de djupfrysta Krabbmix-
pinnarna till en god VÅR- och PÅSKPAJ .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
2 dl vetemjöl
75 - 100 g smör/margarin
2 msk vatten
FYLLNING :
1 förpackning Krabbmix-pinnar ca 200 g
1 burk keso, ca 250 g
1 dl riven ost
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl hackad dill
1-2 krm salt
SÅ HÄR GÖR DU :
FINFÖRDELA smöret i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg .
Låt den vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter .
Sätt under tiden ugnen på 225 grader .
TRYCK ut degen i en pajform .
Förgrädda den i ugnen tills den börjar få färg, ca 15 min.
TINA Krabbmix-pinnarna och skär dem i mindre bitar.
VISPA samman ägg och mjölk och rör ner Krabbmix,
keso, ost och dill . Smaksätt med salt .
GRÄDDA pajen i ugnen tills fyllningen stelnat och fått
fin färg , ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
KRÄMIG RÄKPANNA , 4 PORT.
HEJSAN !
Något gott, just för Påsken !
Grönsaker i en krämig, välkryddad sås
ger RÄKRÄTTEN både god smak och
vacker färg .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g färska champinjoner
1 purjolök
1 msk smör/margarin
1 - 2 röda paprikor
1/2 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 3/4 kg räkor med skal (ca 300 g skalade )
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och skiva champinjonerna .
Skölj och finstrimla purjolöken .
FRÄS champinjoner och purjolök i smöret
i en låg vid gryta på svag värme .
Rör i blandningen under tiden .
SKÖLJ, kärna ur och strimla paprikan .
Låt den fräsa med i grytan några minuter.
TILLSÄTT chilisås och grädde, salt och
kryddor .
Låt alltsammans koka på svag värme utan
lock tills såsen kokat ihop och blivit lite
simmig , 8 - 10 minuter .
SKALA räkorna .
Lägg dem i grytan och låt dem bli genom-
varma men inte koka .
Smaksätt mer om det behövs .
SERVERA med kokt ris .
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 7 april 2020
RUTOR MED KANELMARÄNG, 24 BITAR.
HEJSAN !
Den här är smaskig ...mmm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin
2 ägg
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen
MARÄNG :
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk kanel
2 msk mandelspån
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda mjöl och bakpulver och
rör ner i smeten tillsammans med
det smälta smöret .
HÄLL smeten i en form, 20x30 cm
klädd med bakplåtspapper .
Skala, dela och kärna ur äpplena .
Skär dem i tunna klyftor och fördela
dem över smeten .
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min.
VISPA äggvitorna till hårt skum .
Tillsätt sockret lite i taget under vispning .
Vispa i kanelen .
KLICKA marängen över äpplena och strö
över mandelspån .
GRÄDDA KLART, ca 15 minuter till .
Täck över med folie om den börjar bli mörk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)