söndag 10 maj 2020
PIGGELINDRINK,,, 6 SMÅ GLAS .
HEJSAN !
Härligt vitaminspäckad morgondrink
eller som " upp-piggare " framåt
eftermiddagen ...
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g hallon
2 dl apelsinjuice
4 dl lättyoghurt 0,5 %
1 msk honung
2 msk solrosfrön
citronmeliss
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA hallon, juice och yoghurt.
Smaka av med honung .
Häll upp i glas .
Strö över solrosfrön och
garnera med citronmelissblad .
LYCKA TILL !
GRILLAD KARRE',,,, 4 PORT.
HEJSAN !
Nu var det längesen jag åt det här, men visst är det gott !
Jag har gärna vitlöksost till .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KARRE'SKIVOR
1 msk soja
salt, peppar
150 g färskost med vitlök
2 msk CREME fraiche
30 g sallad
200 g cocktailtomater
1 skivad rödlök
20 svarta oliver
2 msk olja
1 msk vinäger
SÅ HÄR GÖR DU ;
SKÖLJ salladen .
Dela tomaterna .
Blanda tomater och lök med
oliver, olja och vinäger .
PENSLA köttskivorna med soja,
grilla i grillpanna eller stek dem
ca 4 minuter per sida .
Salta och peppra .
BLANDA ost och CREME fraiche.
SERVERA KARRE'SKIVORNA
med ost, tomatsallad och sallad .
SMAKLIG MÅLTID ! och LYCKA TILL !
lördag 9 maj 2020
NU SKA VI BAKA ! .. SÖTSYRLIG....12 BITAR.
HEJSAN !
SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 - 4 dl krusbär
100 g vit choklad
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfett i en kastrull och
låt det svalna något .
Vispa ägg och strösocker pösigt .
Blanda ner det smälta matfettet
och mjölet i äggblandningen .
BRED ut smeten i en smord och
bröad sockerkaka form som
rymmer 1 1/2 liter.
OM krusbären är stora - dela dem en gång.
Hacka chokladen grovt .
Lägg krusbär och choklad över kakan .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen,
i 175 grader ca 60 minuter .
Täck med aluminiumfolie om kakan
riskerar att få för mycket färg .
LÅT kakan vila några minuter i sin form ,
vänd upp den på ett sockrat fat .
LYCKA TILL !
TIPS !
TIPS !
HEJSAN !
Baka sockerkaka till många ?
Innehåller smeten 2 ägg
- tredubbla receptet ,
Innehåller det 3 ägg
- dubbla ingrediensmängderna,
det brukar bli lagom till en
30 x 40 cm långpanna .
TACK !
LYCKA TILL !
NU SKA VI BAKA, - NATTJÄSTA YOGHURTBITAR, 16 - 20 ST.
HEJSAN !
Både yoghurt och filmjölk gör brödet saftigare .
Gör arbetet på kvällen och få doftande,
nygräddat bröd till frukost .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/4 paket jäst (ca 12 g)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1 dl yoghurt eller filmjölk
3 dl vatten, 37 grader
2 dl DINKEL-mjöl av fullkorn
ca 5 dl vetemjöl special
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ner jäst, salt, olivolja och
yoghurt i en rymlig bunke.
Häll i vattnet och rör tills jästen löst
sig. Tillsätt allt mjöl och rör i någon
minut. Ställ svalt över natten.
SÄTT ugnen på 250 grader.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord .
Skär ut bitar och lägg på plåt med
bakplåtspapper .
GRÄDDA mitt i ugnen 7 - 12 minuter .
Spreja in lite vatten i botten på ugnen
precis när de ställts in, så får de lite
skjuts att lyfta .
Låt svalna på galler innan de serveras ljumma.
LYCKA TILL !
fredag 8 maj 2020
MIN GOA MUSLI, TILL FLERA . 6 dl.
HEJSAN !
Efter att ha köpt den ena muslin
efter den andra och tyckt att allt
var för sött, tänkte jag prova att
göra en själv. Så småningom
blev det så här .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl eko havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 msk kanel
2 msk akacia honung
UGN : 175 GRADER i 15 min.
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda först allt det torra .
Sedan kanel rör runt alltsammans.
Sist, men inte minst honung
Rör med en gaffel ut honungen
i grynen .
Häll allt i en liten långpanna med
bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen i 15 min.
Rör runt och låt allt svalna, häll
upp i en burk med lock . KLART !
Gott att ha till turkisk yoghurt 2 dl ,
1/2-1 dl MUSLI
1 dl bär , -vad Du har i frysen .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
torsdag 7 maj 2020
NU SKA VI BAKA ! - KOLAFLARN MED MÖRK CHOKLAD , 20 DUBBLA.
HEJSAN !
mmm...!
Kanske någon DU vill uppvakta !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g sötmandel
50 g hasselnötter
100 g smör/margarin
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
FYLLNING :
100 g färskost
5 msk KARAMELLISERAD
mjölk
GARNERING :
75 g mörk choklad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Hacka mandel och nötter ganska fint .
Låt smälta ihop med smör, socker och
sirap i en kastrull .
Rör ner mjöl och grädde och låt sjuda
2 minuter .
LÄGG teskedsstora klickar på en plåt
med bakplåtspapper och grädda i ugn
5 - 6 minuter.
Låt flarnen svalna .
FYLLNING :
VISPA färskosten mjuk .
Vispa ner KARAMELLISERAD mjölk .
LÄGG ihop flarnen med fyllningen
emellan .
GARNERING :
SMÄLT chokladen över varmt vattenbad.
Pensla den på halva flarnen .
Förvara flarnen i frysen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)