onsdag 27 maj 2020
FESTPASTA PÅ MINUTEN , 2 PORT. TIPS !
TIPS !
VÄRM en skvätt olivolja i en gryta- kastrull .
Lägg i en rensad finstrimlad chili och en
bunthackad gräslök.
LÅT 75 g gorgonzola smälta i oljan och vänd
sedan ner 2 portioner nykokt pasta.
SERVERAS direkt, rykande hett !
TACK !
SVALKAND & SLANKANDE... 3-4 PORT. TIPS !
TIPS !
HEJSAN !
SUGEN på en dessert ,
Som inte sätter sig på höfterna ?
Prova mjuk yoghurtglass !
MIXA 250 g frysta hallon .
Blanda i 1/2 - 1 dl socker och
3 dl iskall naturellyoghurt .
KLART !
TACK !
HALLONSOPPA ...TIPS !
HEJSAN !
TIPS !
Hallonsoppa är ett perfekt mellanmål
för både stora och små .
Gärna med en smörgås som tillbehör.
TACK !
HALLONSOPPA MED APELSINSMAK , 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är också en DESSERT " som inte går av för hackor " !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl hallon
2 apelsiner
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl+ vatten
4 persika- halvor
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker .
Kör hallonen i en matberedare.
Vill DU ha bort kärnorna så sila hallonen .
BLANDA sockerlagen med hallon och
apelsinsaft.
Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll
ner i soppan .
GE det hela ett uppkok .
SERVERA med skivad persika .
Och gärna en klick vispgrädde .
LYCKA TILL !
HEMGJORD VANILJGLASS MED VARMA HJORTRON, ca 4 pers.
HEJSAN !
Det här är en riktigt festlig dessert ,
så himla god dessutom !
Och Du känner Dig riktigt stolt, att
Du har gjort den .
Mycket imponerande!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 vaniljstång
1 dl vatten
3/4 dl florsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR eller klipp upp vaniljstången,
så att kornen inuti blir synliga .
Sjud den i vattnet och ca 1msk av
sockret i 15 minuter .
TA upp vaniljstången och tillsätt
resten av sockret .
Vispa ner äggulorna .
SJUD upp ägg- och sockerblandningen
under vispning tills den är tjock och
krämig .
Den får inte koka .
LÅT krämen kallna, vispa då och då .
Rör sedan ner den vispade grädden .
HÄLL krämen i en skål och frys den
i minst 5 timmar .
Låt glassen tina ca 15 minuter innan
den äts med varma hjortron.
mmm .... !
LYCKA TILL !
tisdag 26 maj 2020
FÄNKÅL MED SKINKA OCH VALNÖT, 4 PORT.
HEJSAN !
Jag har förälskat mig i Fänkål, har aldrig ätit det förr,
men fick ett ryck att köpa den.
Det blev en kvällsrätt, - men DU kan även ha den som
förrätt, om inte huvudrätten är för mastig .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 stånd Fänkål
1 tsk maizena , majsstärkelse
1 dl vitt vin /vatten
200 g riven ost
riven muskotnöt
nymald vitpeppar
1 skiva rökt skinka, 1/2 cm tjock
12 - 14 valnötter
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA Fänkålen mitt itu .
Skär bort bladen och spara dem .
Koka halvorna i vatten ca 15 minuter,
de ska fortfarande ha kvar lite av sin
knaprighet .
RÖR ut majsstärkelsen i vinet / vattnet
i en kastrull och koka upp .
Rör i osten och låt den smälta på svag
värme under omrörning .
Smaksätt med muskot och peppar .
SKÄR skinkan i små tärningar .
Hacka valnötterna grovt .
LÄGG fänkålshalvorna i en ugnssäker
form .
Häll över ostsåsen och strö över skinka
och valnötter .
GRATINERA mitt i ugnen ca 10 min .
Dekorera med fänkålsbladen .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
måndag 25 maj 2020
RÖDA BÖNOR MED MAJS, 1 PORT.
HEJSAN !
Färdigkokta röda Kidneybönor är både gott och mättande .
Extra goda blir de om DU marinerar dem i citron och oliv-
olja . Himla gott måste jag säga, .... mmm !
VARSÅGOD !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl röda Kidneybönor
1 tomat
4 salladsblad
1 dl majskorn
MARINAD :
1/2 msk citronsaft
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk oregano
1/2 liten rödlök
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla ingredienser till marinaden
och lägg i bönorna.
Låt dem gärna marineras över natten .
SKÖLJ och klyfta tomaten .
Skölj salladsbladen .
SERVERA bönorna med grönsakerna
och ett gott bröd .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)