onsdag 22 juli 2020

CHOKLADKAKOR MED PISTAGENÖTTER




                                    HEJSAN !

Klart beroendeframkallande småkakor med
mörk och vit choklad och nötter, ,,,mmm,
De går bra att frysa !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mörk choklad
50 g vit choklad
50 g valnötter
50 g pistaschnötter
225 g smör/margarin
2 1/2  dl råsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
GROVHACKA chokladen och nötterna.
Rör ihop smör, råsocker, strösocker, ägg
och vaniljsocker .
BLANDA mjöl, kakao och bakpulver
sikta ner blandningen i smeten .
Vänd ner nötter och choklad och rör om .
DELA degen i 40-45 delar och rulla till bollar.
Lägg dem glest på bakpappersklädd plåt
och platta till lite lätt .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 16 minuter.
Låt kakorna kallna på galler .

LYCKA TILL !

BÄRIG LAKRITS, CA 8 DL.



                     HEJSAN !
mmm..!
riktigt god eller ?

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl hallon
5 dl havredryck / sol-havre
1 tsk lakritspulver

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA alla ingredienser .

Använd frysta hallon om DU
vill ha den isande kall .

LYCKA TILL !



KOKSKAKA MED VANILJGLASS OCH...8 - 10 BITAR


                        HEJSAN !

....PASSIONSFRUKT .
Mild vanilj och syrlig passionsfrukt
är en oslagbar smak-kombination !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl riven kokos
1 dl strösocker
1 stor äggvita
25 g smör / margarin
1 krm salt

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA 4 dl riven kokos med  1 dl strösocker,
1 stor äggvita, 25 g smör och 1 krm salt i en bunke.
BRED ut till en cirkel ca 20 cm och grädda på
175 grader ca 15 minuter.
LÅT svalna helt .
Bred på 1/2 liter vaniljglass och vispad grädde .
TOPPA med passionsfrukt och rostade
kokosflakes .

Himla Gott måste jag säga !
fort och lätt !
LYCKA TILL !

tisdag 21 juli 2020

DAIMKAKA, 10 BITAR.



                           HEJSAN !

Den här kakan är ljuvligt god,- smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör/margarin
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 Dubbel-DAJM
GLASYR :
100 g Nougat
1 Dubbel-DAJM , 56 g

SÅ HÄR GÖR DU :
sätt UGNEN PÅ 175 GRADER .
SMÄLT smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och
bakpulver och rör ner i smeten tillsammans
med smöret och mjölken .
HACKA DAIMEN fint och rör ner i smeten .
Häll smeten i en smord och bröad avlång
brödform 1 1/2 liter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 40 min.
Låt kakan vila i 10 minuter innan den
stjälps upp .
SMÄLT NOUGATEN över vattenbad och
bred den över kakan .STRÖ på hackad DAIM.

LYCKA TILL !


 

TIPS !



                  HEJSAN !

Sockerkakor ska alltid svalna en stund
innan de tas ur formen, annars kan de
gå sönder eller sjunka ihop .

Inget kul !

TACK !

VIT CHOKLADKAKA MED LIME , 10 BITAR .



                       HEJSAN !

Inte precis i min smak , men maken och sällskapet
gillade den , - fick skriva receptet... !!

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
75 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl...BERTE QVARN
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
GLASYR ;
1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
rivet limeskal
GARNERING ;
Skivad lime
kryddgrönt- citronmeliss

SÅ HÄR GÖR DU :

SÅTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
SMÄLT smöret i en kastrull .
Ta den av värmen och rör i hackad choklad.
Rör om tills chokladen har smält .
VISPA ägg och socker pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver och vaniljsocker
och rör ner i smeten tillsammans med
chokladsmöret och mjölk .
HÄLL smeten i en välsmord och bröad form .
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.
VÄRM grädden i en kastrull .
TA den av värmen och rör i hackad choklad .
Rör om tills den har smält .
Låt glasyren stå i kylen tills den tjocknat .
BRED den över kakan och strö över rivet limeskal .
GARNERA med skivad lime och kryddgrönt .

hoppas Ni gillar den ?
LYCKA TILL !



KANELSOCKERKAKA , 8 stora bitar.



                                HEJSAN !

Kolla  här  då' !
Smakar precis som kanelbullar
fast går lite snabbare att baka .  mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
85 g smör /margarin
1 tsk kanel
1 1/2 dl filmjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker
kanel

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .

SMÄLT smöret i en kastrull.
TA den av värmen och rör i kanel och filmjölk.
VISPA ägg och socker pösigt .
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och
vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen.
HÄLL smeten i en smord form , 20 cm i diameter.
Strö över kanel och pärlsocker och grädda i nedre
delen av ugnen i ca 30 minuter .
LÅT kakan vila i formen i 10 minuter innan den
stjälps upp .

LYCKA TILL !