tisdag 4 augusti 2020

SPAGHETTI MED KRÄMIG PESTO, 4 PORT.



             HEJSAN !

TISDAGSVEGO !
En dag i veckan är inte dumt !
Detta är en snabb och enkel pasta
med krämig pesto gjord på kvarg.

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g spaghetti
PESTO :
2 krukor basilika
100 g ost  typ Svecia,
50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
250 g kesella kvarg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
PLOCKA basilikabladen och riv osten.
Spara lite basilika, ost och pinjenötter
till Servering.
MIXA ingredienserna till peston väl och
smaka av med salt och peppar .
ROSTA de sparade pinjenötterna i en torr
stekpanna .
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
BLANDA spaghettin och pesto .
TOPPA med den sparade osten, pinjenötterna
och basilikan .

Gör gärna lite extra av peston,
den är god  som dressing eller
dipp också .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

måndag 3 augusti 2020

VINBÄRSMUFFINS, 15 ST .



                     HEJSAN !

Nu är det bär & svamptider !
Vi börjar med Vinbärsmuffins .
En verkligt lättbakad  kaka  att överraska
med till eftermiddagskaffet .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl - BERTE QVARN
1/2 tsk bakpulver
1/4 liter Röda Vinbär
färska eller frysta
muffinsformar
UGN :  175 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Smörj muffinsformar eller plocka ut
pappers - formar på en plåt.
RÖR margarin/smör och strösocker pösigt .
Tillsätt äggen ett i sänder .
Rör kraftigt .
BLANDA vetemjöl och bakpulver .
Häll det i äggsmeten .
Klicka ut smeten i formarna .
FÖRDELA vinbären i formarna och
Grädda muffinsen ca 15 min. i nedre delen
av ugnen .
Sikta gärna över de kalla muffinsen lite florsocker .

LYCKA TILL !


SNABB ÄPPELKAKA, 12 BITAR.



             HEJSAN !

En mäkta god kaka med mycket äpplen i .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 äpplen
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl- BERTE QVARN
50 g fast matfett (riktigt kallt)
1/2 msk strösocker
1/2 tsk kanel

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala  och skär äpplena i tunna skivor .
Lägg dem åt sidan , i en bunke .
Vispa ägg och strösocker och tillsätt mjölet .
BRED ut smeten i en pajform och lägg på
äppelklyftorna .
HYVLA över matfettet med hjälp av en
osthyvel .
GRÄDDA kakan i 20- 25 minuter.
STRÖ över kanel och strösocker .

Låt svalna något innan DU skär upp .

LYCKA TILL !


söndag 2 augusti 2020

TROPISK SMOOTHIE, 1 GLAS .




                               HEJSAN  !

OCKSÅ HIMLA GO ' !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl kokosmjölk
1 banan
100 g ananas
1 msk lime saft
GARNERING :  Kokoschips

SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt.
Garnera med kokoschips .

HOPPAS ATT DU GILLAR DEN ?

KRÄMIG SMOOTHIE MED HALLON OCH... 1 GLAS.



                     HEJSAN !

... KARDEMUMMA .

ÅÅÅ... HIMLA GO' !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl grekisk yoghurt
1 banan
1 dl hallon
1 krm kardemumma, stött

SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg alla ingredienser i en mixer
och mixa slätt .
Garnera med mynta .

HOPPAS DU GILLAR DET !

ANANASPAJ, 8 PORT .



                             HEJSAN !

Smaka på den här godingen - livsfarlig !

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl flytande BECEL
FYLLNING
2 små burkar krossad ananas (227 g)
2 dl BECEL Mat 15 %
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN på 175 grader .
Blanda ihop socker, vetemjöl, bakpulver
och BECEL flytande till en deg.
TRYCK ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam.
Låt ananasen rinna av väl.
Blanda BECEL mat , socker, ägg, vaniljsocker
och ananas och fördela i pajskalet.
GRÄDDA pajen i mitten av ugnen ca 40 min .

SERVERA  med  gammaldags vaniljglass.

LYCKA TILL !


lördag 1 augusti 2020

SVÄRMORS BANAN-PANNKAKOR, ca 8 ST.



                             HEJSAN !

Himla goda pannkakor, med lättglass och färska bär
till serveringen .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 mogna bananer
1 ägg
2 dl BECEL mjölkdryck 0,3 %
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havrekli
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
BECEL flytande margarin till stekning.

Lättglass och färska bär.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA bananerna och mosa dem med en gaffel .
Vispa ner ägget i mjölken och blanda med bananerna.
Blanda vetemjöl, havrekli, bakpulver och salt.
Vispa ner mjöl- blandningen och rör tillssmeten blir
jämn.
LÅT smeten svälla ca 30 min , i kylen .
STEK  pannkakorna i BECEL flytande på medelstark
värme  i en stekpanna .
 SERVERA  med färska bär och lättglass .

LYCKA TILL !