tisdag 23 mars 2021

MINA GODA VALNÖTSCONES .




               HEJSAN  !

DE HÄR ÄR SÅ GODA, SÅ GODA !
DU KAN INTE SLUTA,  NÄR DU VÄL BÖRJAT ÄTA DEM !
(tycker jag alltså ) !

HÄR ÄR RECEPTET  :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl grovhackade valnötskärnor
50 g smör /margarin
1 3/4 dl mjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  mjöl, bakpulver, salt och valnötskärnor .
FINFÖRDELA  smöret i mjöl - blandningen  till
en grynig  massa .
TILLSÄTT mjölken  och  rör  till  en  deg .
DELA  degen i  2  delar  och platta ut till rundlar,
ca 2 cm tjocka .
LÄGG dem på bakplåtspapper och skåra med ett 
kryss i varje rundel .
GRÄDDA sconesen ca 12 minuter i 250 grader.
SERVERAS nygräddade med smör och ost + 
frukostmarmelad =aprikoser och apelsin, mmm...!
Himla gott !

LYCKA TILL !

MANGOFYLLDA SKINKRULLAR, 4 PORT.


     

                                           HEJSAN !

SMAKRIKT OCH  FÄRGGRANT - MANGON MED SIN SÖTMA 
BRYTER FINT MOT SÄLTAN I DEN RÖKTA SKINKAN .
SOM  PRICKEN ÖVER I,  TILL DEN GRÖNA OCH  GODA SPARRISEN .!

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl långkornigt  ris
200 g  djupfryst sparris
1 näve rucolablad
300 g rökt  skinka
1 mango
UGN  225  GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset  enligt  anvisningen på förpackningen .
Förväll  sparrisen  enligt anvisning på förpackningen .
SKÄR  sparrisen  i  små  bitar .
Spara  knopparna  till  dekoration .
Skölj  rucolabladen  och  skaka  av  så  mycket  vatten
som  möjligt .
Vänd  samman  ris, sparris  och  rucola .
DELA  skinkskivorna  mitt itu  på  längden .
Dela och  kärna  ur  mangon .
Skär  den  i  lika  många  klyftor  som  Du  har  skinkbitar.
Rulla  in  klyftorna  i  skinka  och  lägg  rullarna  på  en 
plåt  med  bakplåtspapper.
Värm  mitt  i  ugnen  5  minuter.
LÄGG skinkrullarna  på  rissalladen och  dekorera  med
sparrisknopparna.

HA GÄRNA SMÅTOMATER TILL ,

SMAKLIG MÅLTID !




lördag 20 mars 2021

MIN, STEKTA TORSK MED TOMAT OCH AVOKADOSALLAD, 4 PORT.




                                               HEJSAN  !

FÖR ATT FÅ FRAM DEN GODA SMAKEN PÅ
PINJENÖTTERNA SÅ ROSTAR JAG DEM I
TORR STEKPANNA ..

VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE'
salt och vitpeppar 
1 kruka KRISP-sallad

TOMAT-  OCH AVOKADOSALLAD 
250 g cocktailtomater i olika färger
2 avokado
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
lite svartpeppar
1/2 kruka basilika
50 g pinjenötter
50 g parmesan

SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR salladen först genom att dela tomaterna 
och lägg i en skål .
Dela avokado och skär i mindre bitar .
Blanda tomat, avokado, olja, vinäger och lite
svartpeppar .
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna .
Blanda ner i salladen tillsammans med färska
basilikablad .
HYVLA parmesanosten och tillsätt i salladen .
Strö på salt och peppar på fisken .
HETTA upp en stekpanna med smör/margarin
och bryn fisken på bägge sidor ca 4 minuter .
SERVERA med salladen .

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !

fredag 19 mars 2021

MIN, GODA CHIAGRÖT MED JORDGUBBAR , 1 PORT.




                                        HEJSAN !

VISSTE DU,  ATT CHIAFRÖN  INNEHÅLLER LIKA
MYCKET  PROTEIN SOM NÖTKÖTT. 

HÄR ÄR RECEPTET :
2  msk  CHIAFRÖN
2  dl  krämig  kokosmjölk
eller annan mjölk,  t ex  mandelmjölk
1/2  lime
1/2  tsk  honung eller strödadlar
eller  lite  banan 
1/2  tsk vaniljessens

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA CHIAFRÖN med mjölk, lime, vanilj 
och eventuellt sötning.
LÅT STÅ KALLT ÖVER  NATTEN.
SERVERA  med grekisk yoghurt som
blandats  med  mosade  jordgubbar .

LYCKA  TILL !

MIN, SUPERBRA PROTEINSMOOTHIE MED HALLON & KOKOS.1- 2 port.




                                             HEJSAN  !

DEN HÄR ÄR EN BRA BÖRJAN PÅ DAGEN !
DU BLIR INTE SUGEN ELLER HUNGRIG PÅ ETT TAG .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl  kokosmjölk
1 dl  kesella
1-2 dl frysta  hallon
1 tsk CHIAFRÖN
1 msk  osötat  proteinpulver
med  vaniljsmak 

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA  ingredienserna  i  en  mixer  eller  BLENDER.
HÄLL  upp  i  glas  och  toppa  med  kokosflingor och  hallon .

LYCKA  TILL !

MANDELPUDDING, 4 PORT .




                                         HEJSAN !

Smaka   på  den  här  godingen  !

HÄR ÄR RECEPTET :
5  dl  mandelmjölk
2  dl  grädde
1  msk  GELANTINPULVER
2  msk  honung
1  msk  rosenvatten /vatten 

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM  mjölken  tills  den  sjuder .
TILLSÄTT grädden  och  låt  sjuda  igen .
RINGLA  ner  honungen  och  rosenvatten /vatten.
HÄLL  sedan  ned  GELANTINET  och  låt
sjuda  upp .
HÄLL upp  i  skål  eller  SERVERINGSGLAS.
LÅT  stå  kallt  tills  den  stelnat.
SERVERA  med  kanel och citronmeliss .

LYCKA  TILL !

TOBIAS, KÄRLEKSMUMS, 30 BITAR....mmm !






                                             HEJSAN !

HUR  STOR SONEN ÄN BLIR ,  SÅ 
ÄLSKAR HAN DESSA MUMSBITAR .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g  smör/margarin
2 ägg
3 dl  strösocker
1 1/2 dl  mjölk
4  dl  vetemjöl, - BERTE QVARN
3 msk  kakao
1 msk  bakpulver
1 msk  vaniljsocker

CHOKLADKRÄM :
100 g  smör
2 dl vispgrädde
4 msk  strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk  kakao

GARNERING :
KOKOS  1 - 2  dl 

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret  i  en  kastrull .
VISPA  ägg  och  strösocker  pösigt .
RÖR  ner  smöret  och  mjölken .  
BLANDA  vetemjöl,  kakao,  bakpulver
och  vaniljsocker .
RÖR  försiktigt  ner  det  i  äggsmeten .
BRED  ut  smeten  i  en  smörpappersklädd
långpanna  ca  30 x 40 cm .
SÄTT UGNEN  på  225  grader och 
GRÄDDA i 10 - 15 minuter .
STJÄLP upp  kakan ,  dra  av  pappret .
LÅT  kakan  kallna .
KRÄMEN :
SMÄLT smöret ,  tillsätt  strösocker,  vetemjöl
och  kakao.
KOKA  krämen  tills  den  tjocknar , ca  5  minuter .
RÖR så det inte fastnar i botten .
BRED  chokladkrämen  över  kakan .
STRÖ över  kokosflingor .
SKÄR  kakan  i  fyrkanter, när  den  svalnat - kallnat.

LYCKA  TILL !