HEJSAN !
SÅ HÄR GÖR DU :
2 dl lättyoghurt mixar DU med
1 dl bär, ( de bär som DU tycker om )
och 1 liten banan .
LYCKA TILL !
En sida med dom bästa recepten på internet.
HEJSAN !
SÅ HÄR GÖR DU :
2 dl lättyoghurt mixar DU med
1 dl bär, ( de bär som DU tycker om )
och 1 liten banan .
LYCKA TILL !
HEJSAN !
Du kan göra köttfärssoppan vegetarisk genom att byta ut
köttfärsen mot färs av quorn eller soja .
Kombinationen köttfärs, rikligt med morötter och röda linser
blir riktigt gott i en soppa .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
4 morötter
olivolja att steka i
1/2 dl röda linser
1/2 dl tomat-pure'
1/2 tsk kanel
1/4 tsk mald koriander
10 - 12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
300 g blandfärs
salt
SERVERING :
kräm fraiche
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken . Riv morötterna grovt på ett rivjärn
eller i matberedare . Fräs löken i olivolja i en gryta
så att löken blir glansig .
LÄGG löken åt sidan och fräs morötterna lite i taget,
i rikligt med olivolja i grytan .
Tillsätt lök, linser, tomat- pure' , kanel, koriander den
mindre mängden vatten (10 dl) och buljongtärningar .
Låt soppan koka tills linserna är mjuka, ca 25 minuter.
STEK under tiden köttfärsen smulig , i en stekpanna .
Tillsätt köttfärsen till soppan och smaka av med salt .
Späd med mer vatten om soppan är för tjock .
SERVERA med kräm fraiche .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
Det här är himla gott !
När barnen var små , hade jag dagbarn .
Ibland hade vi soppa till middag och
då blev det denna ugnspannkaka till efterrätt .
Med eller utan bacon och äpple !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1 /2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
3 ägg
280 g tärnat bacon
2 äpplen
SERVERING :
rårivna morötter och lingonsylt .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken
till en slät smet .
Vispa i resten av mjölken , salt och ägg .
LÄGG baconet i en form 20 x 30 cm .
Tillaga sedan baconet i ugnen ca 10 minuter .
TA ut formen och häll i pannkakssmeten .
TVÄTTA , kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor .
Lägg klyftorna i smeten och tillaga mitt i ugnen,
ca 40 minuter .
SERVERA ugnspannkakan med rivna morötter
och lingonsylt .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
SÅ HÄR GÖR DU :
Mixa 2 1/2 dl ananas i bitar ,
1 1/2 dl kokosmjölk och 2 msk rörsocker .
Fyll formarna och låt stå i frysen i ca 4 timmar .
LYCKA TILL !
HEJSAN !
Det här är en krämig topping av räkor och ost
som gör den här lax- gratängen extra festlig .
VARSÅGODA ! mm...! Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten squash
6 salladslökar
150 g cocktailtomater
2 msk olivolja
3 msk finhackad dill
1 citron , rivet skal av
4 bitar laxfile utan skinn
500 g oskalade räkor
3/4 dl kräm fraiche
200 g färskost
2 msk finhackad dill
GARNERING :
räkor, sparade
dillvippor
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA squashen och skär den i tunna skivor
med en mandolin eller osthyvel .
Strimla salladslöken . Halvera tomaterna .
FRÄS grönsaker i olja i stekpanna utan att
de får färg . Vänd ner dillen .
FÖRDELA grönsaksblandningen i en smord ugnsform.
Lägg laxbitarna ovanpå grönsakerna .
Skala räkorna, tag undan några till garnering .
BLANDA kräm fraiche, färskost och dill .
Grov-hacka räkorna och vänd ner i blandningen,
vänd om . Klicka ut röran på laxbitarna .
TILLAGA strax under ugnens mitt i 20 minuter .
Garnera med de sparade räkorna och några dillvippor.
SERVERA med pressad potatis och en blandad sallad
eller inlagd gurka .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
Jag försöker att lära mig äta lammfärs .
Så denna gången blev det så här - faktiskt väldigt gott !
Varsågoda ,
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g lammfärs
1/2 -1 tsk salt
1/2 kryddmått svartpeppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
3 msk finhackad mynta
2 msk olivolja
PASTA :
4 portioner fullkornspasta
ca 300 g
4 paprikor
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 dl hackad persilja
2 kryddmått salt
2 kryddmått nymalen svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA färsen med salt, peppar, vitlök och mynta .
Forma till valnötsstora bullar . Bryn i olja ett par minuter.
Efterstek under lock ca 3 minuter .
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen .
Låt den rinna av i ett durkslag . Håll pastan varm .
DELA , kärna ur och strimla paprikorna .
Skiva vitlöken . Fräs paprikorna i olja några minuter .
Tillsätt vitlöken och fräs någon minut till .
Vänd i persiljan och fräs lite till .
BLANDA pastan med bullarna och paprikaröran .
SERVERA på varma tallrikar .
SMAKLIG MÅLTID och
LYCKA TILL !
HEJSAN !
Detta är en saftig kryddig kaka med mycket smör .
Jag har smaksatt smeten med kanel, vanilj och ingefära .
Äpplena lägger jag i botten av formen där jag först
karamelliserat socker och smör . Galet gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
KAKAN :
150 g rumsvarmt smör /margarin, +2 msk
2 dl råsocker / rörsocker +2 msk
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 / 2 tsk äkta vanilj
5 äpplen , porösa och saftiga
TILL SERVERING :
2 dl kräm fraiche
2 msk florsocker
SÄTT ugnen på 175 grader .
Dela smöret i mindre bitar och rör smör och socker
till en smidig konsistens med elvisp .
Knäck ner äggen under vispning ett i taget .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och vanilj
och rör sedan ner i smeten .
Skala, kärna ur och skär hälften av äpplena i tunna skivor
eller grovriv . Skär resten i tunna klyftor .
TILLSÄTT 2 msk smör och 2 msk råsocker /rörsocker
i en springform (ca 24 cm i diameter) täckt med bakplåts -
papper och sätt i ugnen ca 5 minuter tills blandningen
karamelliserat och blivit gyllenbrun .
Fördela ut äppelskivorna i ett fint mönster .
BRED ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen
i ca 50 - 60 minuter tills kakan är genomgräddad .
Ställ att svalna .
VISPA samman kräm fraiche med florsocker och servera till kakan .
LYCKA TILL !