TIPS !
AVOKADO - GÅS !
Mosa lite Avokado direkt på ett knäckebröd
och strö över lite örtsalt .
Du kan också göra en röra med Avokado ,
pressad citron, vitlök och ketchup
och lägga det på brödet . TACK !
En sida med dom bästa recepten på internet.
TIPS !
AVOKADO - GÅS !
Mosa lite Avokado direkt på ett knäckebröd
och strö över lite örtsalt .
Du kan också göra en röra med Avokado ,
pressad citron, vitlök och ketchup
och lägga det på brödet . TACK !
HEJSAN !
Så här gjorde jag !
Med keso istället för ostsås blir Lasagnen en
riktig smal - rätt .
Här i en riktig lyxig variant med lax och bladspenat .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g keso , naturell
4 - 6 lasagneplattor
400 g tinad bladspenat
4 skivor rökt lax
salt , peppar
SÅS :
2 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl riven mager ost
SÅ HÄR GÖR DU :
1) VARVA keso, lasagneplattor, bladspenat ,
lax och kryddor i en ugnsform .
2) SMÄLT smöret i en teflonkastrull .
Pudra över mjölet och späd med mjölk till
en slät sås . Låt den sjuda i några minuter .
3) FÖRDELA såsen på toppen av
lasagnen . Strö över ost .
TILLAGA i 30 minuter i 200 grader
tills den fått fin färg .
mm...! så gott kan DU tro !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
Bästa efterrätten är de lingonfyllda och ugnsbakade äpplena .
mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 äpplen
2 msk vatten
2 msk rårörd lingonsylt
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ äpplena och kärna ur dem
så att det bildas ett lagom stort hål .
FYLL dem med lingonsylt .
STÄLL dem i en liten ugnssäker form
med ett par msk vatten i botten .
STEK äpplena i 225 grader ca 15 min.
SERVERA med lite av den sky som bildas .
LYCKA TILL !
HEJSAN !
IDAG blir SÖNDAGS -MIDDAGEN .
Kokt Torsk med Äggsås . mm.....!
Det är enkelt och gott koka fisken istället för att steka den .
SERVERAD ; med äggsås så blir det rena festmaten .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 torskbitar eller Alaska Pollock a' 150 g
2 dl fiskbuljong - tärning
SÅS :
1 - 2 kokta ägg
1/2 msk olja
1 msk vetemjöl
1 dl buljong
1 -2 dl mellanmjölk
salt å vitpeppar
TILL GARNERING :
1 tsk stenbitsrom (i liten glasburk)
gräslök
TILL SERVERING ;
hackat kokt ägg , kokt potatis och
riven morot + valfria grönsaker .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp buljongen .
LÄGG i fiskbitarna och låt det sakta sjuda 7 - 8 minuter.
HACKA det kokta ägget .
FRÄS olja och mjöl i en kastrull .
SPÄD med buljong och mjölk och låt sjuda 5 minuter .
LÄGG i det hackade ägget och gräslöken .
SMAKA av . SERVERA med sås, potatis och grönsaker .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
Jag tycker att ;
KALOPS ska serveras direkt ur grytan , ( ger mer smak),
med kokt potatis och inlagda rödbetor .
jag gör grytan på rostbiff eller grytbitar
som går lite fortare att laga än den
traditionella högreven .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g rostbiff eller grytbitar
2 gula lökar
1 morot
1/2 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
1 tsk mjöl
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
(1 ansjovisfile')
TILL SERVERING :
kokt potatis kokta rödbetor .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR det putsade köttet i 3 cm stora kuber .
DELA lökarna i klyftor om de är stora .
SKÄR moroten i bitar .
FRÄS köttet i matfett i stekgrytan .
KRYDDA med salt och peppar och dofta över
lite mjöl .
TILLSÄTT vatten , lagerblad , kryddpepparkorn .
LÅT småkoka 35 - 40 minuter .
NÄR kalopsen är klar (tillsätt den mosade ansjovisfilen -
om DU gillar det ) .
SMAKA av och servera kalopsen med potatis
och skivade inlagda rödbetor +
grönsakerna i kalopsen .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
KYCKLING är både mager och nyttig mat ,
emellan varven äter jag smalmat ,
Det här är för mig , det godaste just nu !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kycklingfile'er
BULJONG :
1 liten gul lök
10 cm purjolök
2 stjälkar selleri
2 morötter
1 palsternacka
2 msk finhackad persilja
1 buljongtärning
5 dl vatten
SÅS :
1 tsk curry
1 tsk olja
2 dl av buljongen
1 msk matlagningsyoghurt
TILL SERVERING :
1 1/2 dl kokt ris per person .
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA grönsakerna och skär i bitar .
KOKA upp vatten och buljongtärning .
LÄGG i file'erna och låt sjuda i 12 - 15 min.
LÄGG i grönsakerna efter 8 min, och låt dem
koka med i resten av tiden .
DE ska vara knappt mjuka .
SÅS :
FRÄS curryn i en aning olja .
SPÄD med buljongen .TILLSÄTT yoghurten .
SMAKA av .
SKÄR upp file'erna och servera med grönsakerna,
kokt ris och såsen .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
HEJSAN !
Med Kyckling som bas kan Du enkelt
laga nya varierande måltider .
Servera med härligt smakande tillbehör
som bacon å valnötter .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 kycklingfile'er
1 msk oliv-eller rapsolja
1 paket tärnat bacon
1 burk kronärtskockshjärtan
2 dl kycklingbuljong - 1/2 tärning
1 tsk dijonsenap
2 grovt skurna tomater
salt å peppar
50 g grovhackade valnötter
2 msk hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
1) BRYN kycklingfile'erna runt om i en fettsnål panna
i olja ca 6 minuter, lägg file'erna åt sidan .
Bryn baconet i samma stekpanna . Låt det rinna av på
hushållspapper .
2) SKÄR kycklingfile'erna mitt itu på längden och
lägg tillbaka i pannan , låt dem bli varma , kontrollera
att kycklingen är genomstekt .
Dela kronärtskockshjärtana mitt itu och blanda med kycklingen .
3 ) HÄLL över buljongen, tillsätt senap och tomater .
Låt puttra några minuter tills kycklingen är helt färdig .
Smaka av med salt och peppar .
Strö över valnötter, persilja och bacontärningar .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL!