TIPS !
För att barnens såpbubblor ska bli extra stora
och hållbara slå några droppar matolja i
såpblandningen .
Å , vad kul !
TACK !
En sida med dom bästa recepten på internet.
TIPS !
För att barnens såpbubblor ska bli extra stora
och hållbara slå några droppar matolja i
såpblandningen .
Å , vad kul !
TACK !
HEJSAN !
MAMMA , talade om för mig en gång i tiden,
att mormor , gjorde en sån god sockerkaka
med bara 3 ingredienser ? ? !
Kan det stämma undrade jag?
Baka den så får Du smaka , sa Mamma .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1) Ägg och socker vispas poröst ,
mjöl vispas i .
2) Gräddas i 175 grader, tills den
är klar, ska släppa från formen .
3) Nu är den klar !
Inte dum alls ! Barnen gillar den och vi med !
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
HEJSAN !
mm ...... Himla god !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör / margarin
1 1 /2 dl kruskakli
1 1/2 dl lantbrödsmjöl
FYLLNING :
1 msk smör / margarin
600 g färs
1 gul lök
1 paket tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
1 ägg
2 dl kräm fraiche
4 msk majonnäs
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
TILLBEHÖR :
Hackade tomater, majs, peperoni,
finhackad rödlök och gräddfil
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda smör, kruskakli och
lantbrödsmjöl .
TRYCK ut degen i en pajform
och förgrädda pajskalet i nedre
delen av ugnen i 10 minuter .
HETTA upp en stekpanna med
smör och bryn färsen i några minuter .
Skala och finhacka löken och låt
steka med färsen .
STRÖ på tacokrydda och tillsätt
vatten .
Låt koka några minuter och fördela
färsen i pajformen .
Hacka tomaterna och lägg över färsen .
BLANDA ägg , kräm fraiche, majonnäs,
salt och peppar .
Häll äggsmeten i formen och toppa med
riven ost .
GRÄDDA pajen i mitten av ugnen i 20 min.
SERVERA PAJEN med tomater, majs,
peperoni, rödlök och gräddfil .
SÅ HIMLA GOTT !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
TIPS !
Smält inte smöret när Du bakar vetebullar , utan tillsätt det rumsvarmt i bitar .
Det rumsvarma smöret gör degen stabilare och håller bättre kvar luften i degen,
vilket ger ett luftigare vetebröd . / TACK !
KLICKA lite vaniljkräm i kanelbullarna - är extra gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
4 1/2 dl mjölk, 37 grader
1 dl strösocker
1 ägg
11 - 12 1/2 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
rumsvarmt
1/2 tsk salt
FYLLNING 1:
200 g smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
FYLLNING 2 : & PENSLING
1 uppvispat ägg
1 dl vaniljkräm (färdiggjord på marsan - pulver)
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en skål eller i en degblandare .
Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp .
2) TILLSÄTT socker, ägg, och halva mjölmängden .
Klicka ner det rumsvarma smöret och blanda om .
Tillsätt resten av mjölet,* lite åt gången och arbeta
till en smidig deg . (DU kanske inte behöver allt *.)
Tillsätt saltet i slutet av knådningen .
Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats
ca 1 timme .
3) FYLLNING 1:
BLANDA rumsvarmt smör med socker och kanel .
4) TA UPP degen på lätt mjölat bakbord .
Dela degen i 2 bitar och kavla ut varje bit till
platta ca 30 x 45 cm .
Fördela fyllningen på degplattorna .
Rulla ihop degen från långsidan.
Skär rullarna i bitar och lägg dem i bullformar
på plåtar .
Låt jäsa på varm och dragfri plats ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader .
5) FYLLNING 2 :
PENSLA bullarna med uppvispat ägg .
Spritsa ner en klick vaniljkräm i varje bulle, strö
över pärlsocker .
GRÄDDA strax under mitten i ugnen ca 8 minuter.
Låt bullarna svalna .
LYCKA TILL !
HA EN TREVLIG FIKASTUND !
TIPS !
MIN NYA SUPERGODA FRUKOST :
Minst 1 gång i veckan äter jag Makrill i tomatsås ,
Då rör jag ihop en burk makrill i tomatsås med en
halv hackad lök och några droppar citronsaft med kokta ägg .
*****
Förr hade jag alltid en trave burkar, med makrill i tomatsås hemma .
Det är nyttig och billig mat och jättebra för hjärtat .
LYCKA TILL !
TACK !
HEJSAN !
VISST kan det hända snabbt ibland att någon ringer
och säger att jag är på väg till Dig , - sätt på pannan !
DÅ kommer denna kaka väl till pass !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
3/4 dl mjölk
FYLLNING :
2 - 3 dl blandade frysta bär
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMÄLT SMÖRET .
Ta kastrullen från värmen .
Rör i resten av ingredienserna
förutom bären .
2) BRED ut smeten i en smord
och bröad form , ca 24 cm i diameter ,
helst med löstagbar botten /kant .
Strö på bären .
3) GRÄDDA i nedre delen ugnen 30 - 35 min .
SERVERA MED EN KLICK VISPAD GRÄDDE !
LYCKA TILL !
HEJSAN !
Det här måste DU smaka !
Så himla gott , njut!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 - 2 dl krossade eller passerade tomater
1 msk klippt dill
eventuellt , 1 pressad vitlöksklyfta
1 dl skalade räkor
1 dl krabbmix eller musslor
2 msk matlagningsgrädde
salt, peppar och kryddor efter smak
TILL SERVERING :
1 1/2 dl kokt pasta, grönsallad, dill och citronklyftor.
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM tomaterna och blanda ner dill och eventuellt
1 vitlök, låt det bli riktigt hett .
VÄND ner skaldjur och grädde , hetta upp men koka
inte .
SMAKA av med kryddor .
SERVERA den varma såsen till nykokt pasta .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !