HEJSAN !
Det luktade så gott i köket, när farmor gjorde denna efterrätt ,
att få äta efter förrätten , mm...väldigt gott ! - med vispgrädde
och mandelflarn på .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg små fasta päron
LAG :
1 liter lingon
4 dl vatten
5 dl strösocker
1 kanelstång
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SPARA några lingon till garnering .
Koka vatten och lingon 10 - 12 minuter
till saft .
Sila och koka upp saften med socker
och kanel i en rymlig kastrull .
Dra bort från plattan .
2) SKALA päronen, skär bort blomfnaset,
men låt gärna stjälken vara kvar .
Sjud päronen långsamt i saften tills de mjuknat .
Det tar uppåt 30 minuter .
Låt dem kallna i lingonsaften .
Päronen håller sig flera dagar i kylen .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar