tisdag 31 januari 2023

FARMORS , GAMMALDAGS LINGONPÄRON , 5 - 6 PERSONER .

 

 

                         HEJSAN  !


Det luktade så gott i köket,  när  farmor gjorde denna efterrätt ,     

 att  få äta efter förrätten ,  mm...väldigt gott ! - med vispgrädde  

och mandelflarn på .


HÄR ÄR RECEPTET :

1 kg  små fasta päron 

LAG :

1 liter lingon 

4 dl vatten 

5 dl strösocker

1 kanelstång


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SPARA  några lingon till garnering .

Koka  vatten  och  lingon  10 - 12 minuter 

till  saft .

Sila  och  koka  upp  saften  med  socker 

och  kanel  i  en  rymlig  kastrull .

Dra  bort  från  plattan .

2)  SKALA  päronen,  skär  bort  blomfnaset,

men låt gärna  stjälken  vara  kvar .

Sjud päronen långsamt i saften tills  de  mjuknat .

Det tar uppåt 30 minuter .

Låt dem kallna i lingonsaften .

Päronen håller sig  flera dagar i kylen .


LYCKA TILL !



Inga kommentarer: