torsdag 2 januari 2020

SENAPS BIFFAR / 4 PORT .



                   HEJSAN !

Grovkornig senap ger den rätta smaken !
Smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g nötfärs
1 rödlök
2 msk stark och söt senap
1 dl hackad persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk smör/margarin

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken .
Blanda färsen med lök, senap, persilja, ägg,
salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs.
Forma 8 biffar .  Stek i smör i stekpanna
3 - 4 minuter/sida .
Ta upp biffarna .
Häll resten av grädden i pannan  och låt koka
ihop några minuter .
SERVERA  biffarna med såsen och potatismos,
gärna lagat på hälften rotselleri .

SMAKLIG MÅLTID !

ROTFRUKTER MED OSTRÖRA , 4 PORT.



                         HEJSAN !

mmm...så himla gott !
Upptäck rötterna med ingefära och honung.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
1 purjolök
2 msk smör/margarin
1/2 tsk salt
1 tsk mald ingefära
2 tsk honung
2 msk hackad persilja
OSTRÖRA :
250 g kesella
2 dl riven lagrad ost, t ex prästost.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och skär dem i långa bitar .
Skär purjolöken i skivor .
Stek rotfrukterna i smör i en stor stekpanna  på
svag värme ca 10 minuter .
Låt purjolöken steka med på slutet .
Krydda med salt, ingefära , honung och persilja .
Rör ihop Kesella och ost.
SERVERA  rotfrukterna på ett fat med oströran
bredvid .
Ett grovt bröd är gott till  eller
som tillbehör till kött och potatis .

LYCKA TILL !