måndag 15 januari 2024

SPARRISPAJ MED SKINKA , 4 PORT , BEMÄRKELSEDAG , ELLER ! ?

 


                       HEJSAN  !


IMPONERA  med en frasig sparris paj !

EN  annorlunda och snygg paj med härlig

smak  av gorgonzola .


HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket smördegsplattor ,  400 g 

FYLLNING :
100 g lufttorkad skinka 

100 g sparris 

150 g gorgonzolaost

2 dl matlagningsgrädde

2 ägg

UGN : 200 grader .

SÅ HÄR GÖR DU:

1 ,  TINA  Smördegsplattorna,  lägg i avlång  form .

2 ,   FYLLNING :  Finhacka  skinkan ,  spara 

2 skivor till garnering . 

Bryt av den nedre ,  träiga  delen på sparrisen 

och släng den .

Förväll resten av sparrisstjälkarna i 5 minuter.

Dela dem på mitten .

RÖR  gorgonzola , matlagningsgrädde och ägg .

3 .  STRÖ skinkan i pajskalet  och  häll 

gorgonzolaröran över . LÄGG sparrisen på rad ,

spara 2 knoppar till garnering .

Gratinera mitt i ugnen , ca 35 minuter .

4 ,  GARNERA  med skinkrosor  och sparrisknoppar 

och eventuellt  persilja .


LYCKA TILL !