HEJSAN !
IMPONERA med en frasig sparris paj !
EN annorlunda och snygg paj med härlig
smak av gorgonzola .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket smördegsplattor , 400 g
FYLLNING :
100 g lufttorkad skinka
100 g sparris
150 g gorgonzolaost
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU:
1 , TINA Smördegsplattorna, lägg i avlång form .
2 , FYLLNING : Finhacka skinkan , spara
2 skivor till garnering .
Bryt av den nedre , träiga delen på sparrisen
och släng den .
Förväll resten av sparrisstjälkarna i 5 minuter.
Dela dem på mitten .
RÖR gorgonzola , matlagningsgrädde och ägg .
3 . STRÖ skinkan i pajskalet och häll
gorgonzolaröran över . LÄGG sparrisen på rad ,
spara 2 knoppar till garnering .
Gratinera mitt i ugnen , ca 35 minuter .
4 , GARNERA med skinkrosor och sparrisknoppar
och eventuellt persilja .
LYCKA TILL !