onsdag 22 juli 2020

CHOKLADKAKOR MED PISTAGENÖTTER




                                    HEJSAN !

Klart beroendeframkallande småkakor med
mörk och vit choklad och nötter, ,,,mmm,
De går bra att frysa !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mörk choklad
50 g vit choklad
50 g valnötter
50 g pistaschnötter
225 g smör/margarin
2 1/2  dl råsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
GROVHACKA chokladen och nötterna.
Rör ihop smör, råsocker, strösocker, ägg
och vaniljsocker .
BLANDA mjöl, kakao och bakpulver
sikta ner blandningen i smeten .
Vänd ner nötter och choklad och rör om .
DELA degen i 40-45 delar och rulla till bollar.
Lägg dem glest på bakpappersklädd plåt
och platta till lite lätt .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 16 minuter.
Låt kakorna kallna på galler .

LYCKA TILL !

BÄRIG LAKRITS, CA 8 DL.



                     HEJSAN !
mmm..!
riktigt god eller ?

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl hallon
5 dl havredryck / sol-havre
1 tsk lakritspulver

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA alla ingredienser .

Använd frysta hallon om DU
vill ha den isande kall .

LYCKA TILL !



KOKSKAKA MED VANILJGLASS OCH...8 - 10 BITAR


                        HEJSAN !

....PASSIONSFRUKT .
Mild vanilj och syrlig passionsfrukt
är en oslagbar smak-kombination !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl riven kokos
1 dl strösocker
1 stor äggvita
25 g smör / margarin
1 krm salt

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA 4 dl riven kokos med  1 dl strösocker,
1 stor äggvita, 25 g smör och 1 krm salt i en bunke.
BRED ut till en cirkel ca 20 cm och grädda på
175 grader ca 15 minuter.
LÅT svalna helt .
Bred på 1/2 liter vaniljglass och vispad grädde .
TOPPA med passionsfrukt och rostade
kokosflakes .

Himla Gott måste jag säga !
fort och lätt !
LYCKA TILL !