fredag 31 augusti 2018
KYCKLING MED GORGONZOLASÅS , 4 PORT.
HEJSAN !
Kyckling , Gorgonzola och Pasta , tycker jag passar riktigt bra ihop.
Servera gärna med vitlöksdoftande knapriga brödtärningar. mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER
2 msk olivolja
salt och peppar
1 schalottenlök
2 dl matlagningsgrädde
125 g gorgonzola
1 dl hackad ruccolasallad eller persilja
300 g pasta
KRUTONGER:
3 skivor vitt bröd
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN KYCKLINGFILE'ERNA i 1 msk olivolja och krydda
med salt och peppar. Lägg över i ugnsfast form och låt steka
klart i ugnen ca 20 minuter, kontrollera med sticka att kycklingen
är klar.
SKALA och finhacka löken, låt den bli glansig i resterande olivolja.
Tillsätt matlagningsgrädden och låt koka upp .
RÖR i gorgonzolan skuren i småbitar och låt den smälta ner.
Rör ner hackad ruccolasallad eller persilja .
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen.
KRUTONGER : SKÄR brödet i tärningar och bryn det i stekpanna
med olja och pressad vitlök.
SERVERA pastan med såsen . Strö brödtärningarna över rätten.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)