fredag 31 augusti 2018

KYCKLING MED GORGONZOLASÅS , 4 PORT.



              HEJSAN !

Kyckling , Gorgonzola och Pasta , tycker jag  passar riktigt bra ihop.
Servera gärna med  vitlöksdoftande knapriga  brödtärningar.  mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER
2 msk olivolja
salt och peppar
1 schalottenlök
2 dl matlagningsgrädde
125 g gorgonzola
1 dl hackad ruccolasallad eller persilja
300 g pasta
KRUTONGER:
3 skivor vitt bröd
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN KYCKLINGFILE'ERNA  i 1 msk olivolja  och krydda
med salt och peppar.  Lägg över i ugnsfast form och låt steka
klart i ugnen ca 20 minuter, kontrollera med sticka att kycklingen
är klar.
SKALA och finhacka löken, låt den bli glansig i resterande olivolja.
Tillsätt  matlagningsgrädden och låt koka upp .
RÖR  i  gorgonzolan  skuren i småbitar och låt den smälta ner.
Rör ner hackad ruccolasallad eller persilja .
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen.
KRUTONGER :  SKÄR brödet i tärningar och bryn det i stekpanna
med olja och pressad vitlök.
SERVERA pastan med såsen . Strö brödtärningarna över rätten.

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !