lördag 31 oktober 2020

MIN , VEGETARISK KORV MED ÖRTKRYDDAD TOMATRÖRA, 2 PERS.




                                      HEJSAN !

DU  KAN  SMAKSÄTTA  RÖRAN  MED  OLIKA  ÖRTER 
OCH  KRYDDOR ,   T EX.  VITLÖK,  PERSILJA,  KÖRVEL
ELLER   SAFFRAN .
MEN  JAG  GILLAR  RÖRAN  SOM  DEN ÄR ...MMM.. !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor  potatis  eller 2  medelstora ,  skalade  och  skurna  i  bitar 
1  tsk  olivolja
2 -  4  vegetariska  korvar  eller  Quorn- korvar 
3  tomater  tunt  skivade
1  stor  vitlöksklyfta ,  krossad
1/2  valfri  lök  tunt skivad
några  stänk  tabasco
2 -3  tsk finhackad  timjan
4 - 5  msk minimjölk
svartpeppar
några basilika - kvistar  till  garnering .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA potatisen  i  en  kastrull  med  vatten  i  10 -15  minuter 
eller  tills  de  blivit  mjuka .
HETTA  under  tiden  upp  olivoljan  i  en  stekpanna  och  stek  
korvarna  på  medelvärme .
Ta  upp  dem  ur  pannan  och  håll  dem  varma .
LÄGG  tomatskivorna  i  stekpannan  tillsammans  med  vitlöken 
och  löken  och  låt  puttra på  medelvärme i 4 - 5  minuter  tills
de  är  mjuka  vänd dem då  och  då.
Krydda  med  en  skvätt  tabasco .
HÄLL  vattnet  av  potatisen  och  mosa  med  minimjölk.
Krydda  med  timjan  och  svartpeppar .
TA  BORT  tomatskalet  och  blanda  de  stekta  tomaterna 
och  löken  med  den  mosade  potatisen .
Krydda  med  en  nypa  svartpeppar  och  lägg  upp  på  en  
varm  tallrik  .
PLACERA  korvarna  på  moset ,  garnera  med  basilika
och  servera .

LYCKA  TILL !


                                     


VANILJPUDDING, 3 - 4 PORT .








                                 

                                            HEJSAN  !

VANILJEN  ÄR  RENA  HIMMELRIKET ,
FÖR  DINA  SMAKLÖKAR , -  DET GLÖMMER DU ALDRIG  !
mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
6  dl  lättmjölk
3  ägg
1  tsk  flytande  honung  +  1  tsk  vaniljpulver
1  vaniljstång,  halverad  på  längden 
färsk  muskot  riven ,  efter  smak 
Servera  med  blötlagd,  torkad  frukt, 
t ex .  katrinplommon,  eller  aprikoser .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  strax  över  150  grader .
Lägg  vaniljstången  med   frön  i  mjölken 
och  värm  i  en  kastrull .
Vispa  äggen  med  honung  och  vaniljextrakt
i  en  skål .
Ta  ur  vaniljstången  och  häll  i  den  varma  
mjölken  under  vispning .
Häll  upp  blandningen  i  en  eldfast  form 
eller  3 - 4  eldfasta  portions-skålar .

STÄLL formen  / skålarna i  en  långpanna 
med  höga  kanter  och  häll  i  kallt  vatten 
upp  till  1  cm .
Låt  formen / skålarna  stå  i  ugnen  i  ca 
20  minuter  eller  tills  blandningen  stelnat.

SERVERA  puddingen  varm  eller  kall 
med  lite  blötlagd  torkad  frukt .

LYCKA  TILL !