måndag 19 november 2012

ENKEL FRUKTKOMPOTT 2 PERS.

Det här är gott, jag brukar ha det efter  fisk.

1 äpple
1 päron
2-3 cm kanelstång
4-5 msk vatten eller
fruktvin
2 plommon
skalet av 1/4 citron
florsocker
grädde

Så här gör DU:
SKALA och klyfta äpplet och päronet.
Micra klyftorna och kanelstången i
vatten/vinet under lock i 2 1/2 min
på full effekt.
KÄRNA ur och skär plommonen i
fjärdedelar.
Finhacka citronskalet.
TILLSÄTT plommonbitarna och citronrivet.
Micra i 4 min. på halv effekt.
PUDRA över florsocker och lättvispad
grädde.

SMAKLIG MÅLTID!

MOROTS- OCH PURJOSOPPA MED BRÖD 2 PERS.

Den här gillar jag prova NI också!

1 stor morot
1-2 potatisar
6 dl vatten
1-2 buljongtärningar
1 bit purjolök
svartpeppar och timjan

Så här gör DU:
SKALA och riv morot och potatis.
Koka upp vatten med buljongtärning,
lägg i det rivna och låt soppan koka 4-5 min.
Detta kan med fördel göras i micron.
SKÖLJ och skär purjon i tunna skivor,
lägg i dem och låt soppan koka ytterligare 3 min.
Smaksätt.
SERVERA soppan med creme fraiche och bröd.

GRAHAMSSTÄNGER .
8-10 St.
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 krm salt
1 tsk socker
drygt 2 dl filmjölk

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 250 grader.
BLANDA alla torra ingredienser och
finfördela matfettet i mjölblandningen,
gärna med matberedare.
TILLSÄTT mjölken och arbeta snabbt
ihop degen.
DELA den i två delar,forma till smala
längder och skär dem i 8-10 bitar.
LÄGG grahamsstängerna på
bakplåtspapper.
GRÄDDA genast mitt i ugnen ca 10 min.

SERVERA bröde lite varma .
HOPPAS ATT DET SMAKAR!