måndag 8 april 2019

KORV MED UGNSSTEKTA ROTFRUKTER och SENAPSKRÄM. 4 PORT.



                    HEJSAN !

Vi kom mitt i middagen , och fick smaka på
det här !- Underbart gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 chorizo  eller annan köttrik tjock korv
1 msk smör/margarin
5 morötter
5 palsternackor
2 gul lökar
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
40 g rucolasallad
400 g kokta svarta bönor
SENAPSKRÄM :
2 dl CREME fraiche
eller yoghurt
3 msk senap
1 krm salt

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och skär dem i långa bitar.
Skala och klyfta löken.
Lägg rotfrukter och lök på bakpappersklädd
långpanna, droppa över olja, strö över salt å peppar.
Stek i ugnen i 225 grader ca 30 minuter eller tills
rotfrukterna är klara .
SKÖLJ rucolan och bönorna.
Blanda dem med de ugnsbakade rotfrukterna när
de är klara.
SKÄR små snitt i korven, stek eller grilla den.
BLANDA senapskrämen .
SERVERA korven med rotfrukterna och senapskrämen.

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !