HEJSAN !
FRIKADELLER är perfekt när man inte orkar stå och steka, det är bara att låta dem
koka med i den mustiga såsen . LAMMFÄRSEN kan bytas mot nöt- eller fläskfärs .
UNDERBART GOTT ! - vilken färs DU än tar .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 vitlöksklyfta
500 g Lammfärs
1 ägg
2 msk vatten
1/2 tsk torkad timjan
2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
TOMATSÅS :
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 dl torrt vitt vin , ( kan uteslutas , ta vatten )
500 g krossade tomater
1 lagerblad
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk strösocker
SERVERING :
420 g pasta
1 kruka persilja
1 1/2 dl Kalamata oliver (70 g)
2 msk kapris
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka vitlöken .
BLANDA alla ingredienser till frikadellerna och forma till lagom stora köttbullar .
TOMATSÅS :
Skala och skiva vitlöken fint .
Fräs den i oljan 1 minut utan att den tar färg .
TILLSÄTT vin, tomater, lagerblad och timjan .
Låt koka ihop 5 minuter.
TILLSÄTT FRIKADELLERNA . .
och låt dem koka sakta under lock 10 minuter
Smaka av med salt, peppar och socker .
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen .
PLOCKA och strö persiljan över frikadellerna .
SERVERA , med pasta , oliver och kapris .
LYCKA TILL !