HEJSAN !
De smakrika passionsfrukterna ger de här kakorna
en ljuvlig doft och smak . Så underbart goda, man njuter
för varje tugga ! mm.. !
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
4 dl vetemjöl
2 msk florsocker
200 g smör /margarin
2 msk kallt vatten .
PASSIONS - SMÖRKRÄM :
1 1 /2 dl strösocker
1 1 /2 dl vatten
1 1/2 msk citronsaft
6 äggulor
300 g smör
3 - 4 passionsfrukter
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl och florsocker i en skål .
Skiva ner smöret och tillsätt vattnet .
Rör snabbt ihop till en deg .
Använd gärna matberedaren .
TRYCK eller kavla ut degen i en långpanna (ca 33 x 23 cm ),
klädd med bakplåtspapper .
Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter .
KOKA socker, vatten och citronsaft till en simmig lag .
RÖR samman äggulorna i en skål .
Tillsätt den heta sockerlagen i en tunn stråle
under kraftig vispning .
Använd gärna elvisp . Låt krämen svalna .
RÖR smöret mjukt och smidigt .
Tillsätt äggkrämen lite efter hand under omrörning .
Rör tills den är smidig och slät .
DELA passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och
blanda ner det i krämen .
BRED krämen på den avsvalnade bottnen .
Dela kakan i två delar, lägg den ena bottnen över den andra
och tryck försiktigt ihop.
SKÄR kakan i rutor .
(om Ni bara visste hur god kakan är , mm..!)
LYCKA TILL !