måndag 28 november 2016

CHOKLAD- GLÖGGKAKA 12 BITAR.



HEJSAN  !

JULHELGENS  KLADDKAKA,
men vi smakade den till LUCIA .
Kakan är smaksatt med GLÖGG .
mmm...till LÄTT Vinglögg , så underbart gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör,
200 g mörk choklad, 70 % kakao
4 ägg,
2 1/2 dl strösocker,
2 dl vetemjöl,
3 msk LÄTT Vinglögg,

TILL SERVERING :
Lättvispad  grädde .

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
Smält smöret i en kastrull .
Bryt ner chokladen och rör tills den smälter.

VISPA ägg och socker pösigt .
Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen .
Häll smeten i en smord och bröad form med
löstagbar kant  24 cm i diameter .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen 25- 30 min.
Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kallna.

VID SERVERING :
PUDRA över florsocker, gärna i form av ett hjärta
med hjälp av en mall .
SERVERA  KAKAN MED  LÄTTVISPAD  GRÄDDE.

LYCKA  TILL !