Det här är en för mej en barndomskaka.
Jättegod tyckte jag då.
4 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl mjölk
50 g smält smör
el. margarin
KOKOSGLASYR:
125 g smör
el.margarin
3 1/4 dl farinsocker
3 dl kokosflingor
1/2 dl mjölk
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Smörj och mjöla en långpanna 30x40 cm
eller klä den med bakplåtspapper.
BLANDA samman de torra ingredienserna.
Tillsätt äggen , mjölken och det smälta matfettet.
Rör samman till en slät smet.
BRE ut smeten jämnt i långpannan och grädda
kakan i mitten av ugnen i ca 20 min.
FÖRBERED kokosglasyren medan kakan gräddas.
Blanda samman alla ingredienserna och värm
under omrörning tills allt smält samman till en
slät smet.
TA ut kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 225 grader.
Bre ut kokossmeten jämnt över kakan och ställ åter in formen
i mitten av ugnen .
Grädda ytterligare ca 5 min.
SKÄR kakan i rutor eller stavar.
Så himla fint blir det, när den läggs upp på fat,
sett med barnaögon och jättegott !
LYCKA TILL!
torsdag 29 november 2012
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)