måndag 8 maj 2017

TORSK I HUMMERSÅS . 4 PERS.



                    HEJSAN !

mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

600 g djupfryst  TORSKFILE',
1 fänkålsstånd,
½ tsk salt,
2 dl CREME fraiche,
3/4 dl mjölk,
2 msk  hummerfond,
1 tomat,
10-12 oliver,
färsk timjan ,

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA  TORSKEN  något och skär den i portionsbitar .
Salta dem lätt .
ANSA och tärna fänkålen .
Fräs den mjuk och glansig i lite smör utan att den får
färg.
TILLSÄTT  CREME fraiche, mjölk och hummerfond .
Låt det koka upp under omrörning .
LÄGG  ner fiskbitarna  och ös lite sås över dem.
Låt allt puttra  under lock på svag värme,  6- 8 min.
Smaka av såsen .
HACKA  tomaten under tiden .
Garnera med tomathack och oliver .
Strö över lite färsk timjan .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !


PASTAGRATÄNG MED KORV 4 PORT.



                    HEJSAN !

SMAKA PÅ DEN HÄR JÄTTEGODA GRATÄNGEN,
VERKLIGEN  i BÅDE  liten  OCH STOR SMAK !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 port . kokt pasta,
1 gul lök,
600 g korv,
1 msk smör/margarin,
250 g  körsbärstomater,
150 g majskorn,
2 msk maizena, majsstärkelse
5 dl mjölk,
1 tsk paprikapulver,
1 msk kalvfond,
salt, peppar,
½ dl färsk basilika,
2 dl riven ost,
SERVERA MED :
sallad,
UGN 225 grader.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG pastan i en smord ugnsform .
SKALA  och hacka löken .
Skär korven i skivor som är ½ cm breda.
Stek lök och korv i en stekpanna