söndag 3 december 2017
PAJ MED KRABBA LÖK OCH POTATIS . 4-6 PERS.
HEJSAN !
Smaka på den här, en spännande smakkombination
med krabbkött i botten och skivad potatis och lök !
PAJSKAL :
125 g kallt smör eller margarin ,
3 1/2 dl vetemjöl ,
1 nypa salt ,
1-3 msk vatten ,
FYLLNING :
1 burk salladskrabba , 210 g
200 g färskost , med smak av
vitlök och örter ,
2 ägg ,
salt och peppar ,
15 cm purjolök ,
kokt potatis ,
TOPPING :
150 g räkor med skal,
5 cm purjolök ,
1/2 rödlök ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
PAJDEG:
SKÄR smöret i mindre kuber och nyp ihop
med mjöl och salt till en grynig massa .
Tillsätt kallt vatten tills det går ihop till en
fast deg .
Tryck ut i en smord pajform, 35x11 cm eller
en rund som är 28 cm i diameter, och nagga
botten med en gaffel , låt stå kallt i 30 min.
Förgrädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i
10 minuter .
BLANDA ihop krabba, färskost och ägg i en
bunke och smaka av med salt och peppar .
Fördela fyllningen i pajskalet .
SKIVA purjolök och kokt kall potatis tunt ca
1/2 cm .
Lägg skivorna omlott på krabbfyllningen .
GRÄDDA i mitten av ugnen tills pajen har
stelnat ca 30 minuter.
TOPPING :
SKALA räkorna och hacka purjolök och rödlök
fint .
GARNERA pajen vid servering .
HOPPAS ATT DET SMAKAR
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)