söndag 3 december 2017

PAJ MED KRABBA LÖK OCH POTATIS . 4-6 PERS.



                    HEJSAN !
Smaka  på  den  här,  en  spännande  smakkombination
med  krabbkött  i  botten  och  skivad  potatis  och  lök !

PAJSKAL :
125 g  kallt  smör eller  margarin ,
3 1/2  dl  vetemjöl ,
1  nypa  salt ,
1-3  msk  vatten ,
FYLLNING :
1  burk  salladskrabba ,  210  g
200  g  färskost , med  smak  av
vitlök  och  örter ,
2  ägg ,
salt  och  peppar ,
15  cm  purjolök ,
kokt  potatis ,
TOPPING :
150  g  räkor  med  skal,
5  cm  purjolök ,
1/2  rödlök ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
PAJDEG:
SKÄR  smöret  i  mindre  kuber  och  nyp  ihop
med  mjöl  och  salt  till  en  grynig  massa .
Tillsätt  kallt  vatten  tills  det  går  ihop  till  en
fast  deg .
Tryck  ut  i  en  smord  pajform,  35x11  cm   eller
en  rund  som  är  28  cm  i  diameter,  och  nagga
botten  med  en  gaffel ,  låt  stå  kallt  i  30  min.
Förgrädda  sedan  pajskalet  i  mitten  av  ugnen i
10  minuter .
BLANDA  ihop  krabba,  färskost  och  ägg  i  en
bunke  och  smaka  av  med  salt  och  peppar .
Fördela  fyllningen  i  pajskalet .
SKIVA  purjolök  och  kokt  kall  potatis  tunt  ca
1/2  cm  .
Lägg  skivorna  omlott  på  krabbfyllningen  .
GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen  tills  pajen  har 
stelnat  ca  30  minuter.
TOPPING :
SKALA  räkorna  och  hacka  purjolök  och  rödlök
fint .
GARNERA  pajen  vid  servering .

HOPPAS  ATT  DET  SMAKAR
och
LYCKA  TILL !