torsdag 23 september 2021

KRYDDIG KÖTTFÄRS, 4 personer.

 


                                 HEJSAN  !

BARNBARN  på besök ,  då  får det gå  undan  med maten 

Den  här  rätten  tar  bara  20  minuter,  - och  himla gott  dessutom.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 gula  lökar

2 paprikor

 3 tsk rapsolja

600 g nötfärs

1 tsk salt

ca 4 dl krossade tomater

1 tsk malen koriander

1 tsk Garam Masala  eller curry

Turkisk yoghurt eller matyoghurt

kokt  ris  + kokt broccoli 

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA och hacka löken .

Kärna ur ,  skölj och hacka paprikan .

FRÄS  lök och paprika i matfettet  på  ganska  svag  värme .

Öka värmen  och  lägg  i  färsen .   Fräs den grynig .

TILLSÄTT  salt ,  tomatkross  och  kryddor .

Låt  puttra  några  minuter .

SERVERA  med  yoghurt  och  kokt  ris + kokt  broccoli .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA  TILL !



UGNSBAKAD TORSK MED ÄPPLE OCH PEPPARROT, 4 pers.

 


                                        HEJSAN !

Smaka  på  den  här  godingen !  Den  gör  vi  lite  då och  då   .

Jag kallar  den  för  min  fantasi -torsk ,- det  blev  inte  så  som  

jag  hade tänkt  mig ,  men  DU  kan tro att det blev  gott  ändå.

HÄR ÄR RECEPTET :

800 g  väster - havs - torsk 

citron

2 äpplen 

1 msk  honung

1 msk färskriven  ingefära

pepparrot

äppelmust

SÅ HÄR GÖR DU :

KÖP  en  mittenbit  västerhavs-torsk  på ca  800 g,  med  skinnet  kvar .

SMÖRA  en  lagom  stor  ugnsfast  form .

SALTA  och  peppra  fisken  rejält  med  färskmalen  svartpeppar  och

täck  den  med  citronskivor  och  smörklickar,  stoppa  in  i  ugnen 

på  180  grader  i  ca  45  minuter .

SKALA  2  äpplen  och  lägg  i  en  kastrull  med  1  msk  honung  och

låt  koka  ihop  till  mos  under  lock .

Krydda  med  eventuellt mer salt och peppar ,  1  msk färskriven 

pepparrot  och häll på spadet från den färdiga fisken .

TUNNA  ut  den  med  lite  äppelmust  och  vispa  i  en  klick  smör.

SERVERA  med  kokt  potatis  och  massor  av  hackad  persilja  i

skålar  bredvid .

mm...så himla gott !

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA  TILL !