lördag 17 februari 2018
LAX UNDER FRASIGT TÄCKE, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... Det här måste Ni smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar LAXFILE'
2 skivor vitt bröd ,
1 dl hackade örter ,
dill, persilja och gräslök,
50 g smält smör ,
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG LAXFILEERNA i en ugnsfast form .
RV brödet och blanda med hackade örter.
Strö blandningen över laxen och ringla över
det smälta smöret .
GRATINERA mitt i ugnen tills brödet är frasigt
ca 15 minuter .
SERVERA med potatismos .
mmm....
LYCKA TILL !
KALASGOD GRATÄNG MED BANAN & JORDNÖTTER . 4 PORT.
HEJSAN !
Fyll en form !
En härlig allt-i-ett-rätt är den här krämiga
rotsaksgratängen med banan och jordnötter .
mmm....himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 palsternackor, 400 g
1/2 rotselleri, 200 g
4 morötter, 400 g
1 purjolök ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 1/2 dl mjölk ,
1-2 tsk curry ,
salt , peppar ,
100 g riven ost ,
2 bananer ,
100 g Torr- rostade jordnötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och riv dem grovt .
Rensa och skiva purjolöken fint .
Blanda rotfrukter och lök .
VÄRM CREME Fraiche, mjölk och curry
i en kastrull .
Vispa till en slät sås och häll över
grönsakerna .
Rör så att allt blandas . Salta och peppra .
FÖRDELA blandningen i smord ugnssäker
form.
Strö över ost .
Ugnsbaka 20 minuter i 200 grader tills
gratängen fått färg .
SKÄR bananerna i skivor .
Fördela dem på gratängen och strö över
jordnötterna .
GRÄDDA i 5 - 10 minuter till .
SMAKLIG MÅLTID !
FYLLT KALKONBRÖST 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kalkonbröst ,
1 dl finhackade torkade tomater ,
3 finhackade vitlöksklyftor ,
1 kvist färsk salvia ,
salt och malen vitpeppar ,
smör / margarin till stekning .
SÅS :
Steksky ,
2 dl grädde ,
TILLBEHÖR :
klyftpotatis ,
enkel sallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
SKÄR upp kalkonbröstet så att det fläks ut.
Fördela tomat, vitlök och salvia på köttet .
Salta, peppra och rulla ihop .
Stick grillpinnar eller tandpetare genom bröstet
så att det håller ihop .
HETTA upp en klick smör i en stekpanna som
tål ugnsvärme .
Stek kalkonen runt om tills den får fin färg och
efterstek i ugnen minst 20 minuter .
Stick med en tunn sticka och är köttsaften som
kommer ut klar är köttet färdigt .
KOKA ur pannan med grädden .
SKIVA upp bröstet och servera med klyftpotatis,
sallad och sås .
Underbart gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)