lördag 17 februari 2018

LAX UNDER FRASIGT TÄCKE, 4 PORT.



                       HEJSAN !

mmm.... Det  här  måste  Ni  smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  portionsbitar  LAXFILE'
2  skivor  vitt  bröd ,
1  dl  hackade  örter ,
dill,  persilja  och  gräslök,
50  g  smält  smör ,
UGN :  200  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
LÄGG  LAXFILEERNA  i  en  ugnsfast  form .
RV  brödet  och  blanda  med  hackade  örter.
Strö  blandningen  över  laxen   och  ringla  över
det  smälta  smöret .
GRATINERA  mitt  i  ugnen  tills  brödet  är  frasigt
ca   15  minuter .
SERVERA  med  potatismos .
mmm....
LYCKA  TILL !

KALASGOD GRATÄNG MED BANAN & JORDNÖTTER . 4 PORT.



                               HEJSAN !

Fyll  en  form !
En  härlig  allt-i-ett-rätt  är  den  här  krämiga
rotsaksgratängen  med  banan  och  jordnötter .
mmm....himla  god !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  palsternackor,  400 g
1/2  rotselleri,  200  g
4  morötter,  400  g
1  purjolök ,
2  dl  CREME Fraiche ,
3 1/2  dl  mjölk ,
1-2  tsk  curry ,
salt ,  peppar ,
100  g  riven  ost ,
2  bananer ,
100  g  Torr- rostade  jordnötter ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  rotfrukterna  och  riv  dem  grovt .
Rensa  och  skiva  purjolöken  fint .
Blanda  rotfrukter  och   lök .
VÄRM  CREME Fraiche,  mjölk  och  curry
i  en  kastrull .
Vispa  till  en  slät  sås  och  häll  över
grönsakerna .
Rör  så  att  allt  blandas  .  Salta  och  peppra .
FÖRDELA  blandningen   i  smord  ugnssäker 
form.
Strö  över  ost .
Ugnsbaka  20  minuter  i  200  grader  tills 
gratängen  fått  färg .
SKÄR  bananerna  i  skivor  .
Fördela  dem  på  gratängen   och  strö  över
jordnötterna .
GRÄDDA  i  5 - 10  minuter  till .

SMAKLIG  MÅLTID !

FYLLT KALKONBRÖST 4 PERS.



                       HEJSAN !

mmm...
HÄR ÄR  RECEPTET :
500   g  kalkonbröst ,
1  dl  finhackade  torkade  tomater ,
3  finhackade  vitlöksklyftor ,
1  kvist  färsk  salvia ,
salt  och  malen  vitpeppar ,
smör / margarin  till  stekning .
SÅS :
Steksky ,
2  dl  grädde ,
TILLBEHÖR :
klyftpotatis ,
enkel  sallad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
SKÄR  upp  kalkonbröstet  så  att  det  fläks  ut.
Fördela  tomat,  vitlök  och  salvia  på  köttet .
Salta,  peppra   och  rulla  ihop .
Stick  grillpinnar  eller  tandpetare  genom  bröstet
så  att  det  håller  ihop .
HETTA  upp  en  klick  smör  i  en  stekpanna  som
tål  ugnsvärme .
Stek  kalkonen  runt  om  tills  den  får  fin  färg  och
efterstek  i  ugnen  minst  20  minuter .
Stick  med  en  tunn  sticka  och  är  köttsaften  som
kommer  ut  klar  är  köttet  färdigt .
KOKA  ur  pannan   med  grädden .
SKIVA  upp  bröstet  och  servera  med  klyftpotatis,
sallad  och  sås .

Underbart  gott !

LYCKA  TILL !