söndag 21 maj 2017
HALLÄNDSK LAXPUDDING, 4 PORT.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR INTE ATT FÖRGLÖMMA !
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
350 g lättrimmad LAXFILE' ,
8 - 10 kokta kalla potatisar ,
1 gul lök ,
3 msk finhackad dill ,
4 ägg ,
4 dl mjölk ,
1 krm vitpeppar ,
UGN : 210 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA LAXFILE'N och skiva potatisen .
Skala och finhacka löken .
Fräs den mjuk och glansig i lite smör utan
att den tar färg.
VARVA POTATIS, lök, hackad dill och lax
i en smord form.
Börja och sluta med potatis .
VISPA samman äggen med mjölk och vitpeppar.
Häll äggstanningen över potatisen .
GRÄDDA mitt i ugnen 30- 35 minuter eller tills
äggstanningen har fin färg och stelnat .
LYCKA TILL !
BOHUSLÄNSK SKAGENRÖRA 8- 10 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR ETT MÅSTE !
mmm.... himla go'.
HÄR ÄR RECEPTET :
1200 g räkor med skal ,
100 g rökt lax ,
1 dl CREME Fraiche ,
½ dl majonnäs ,
1 knippe finhackad dill ,
50 g stenbitsrom ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna och skär dem i mindre bitar.
Hacka laxen och dillen ganska fint.
Rör samman CREME Fraiche med majonnäsen.
TILLSÄTT räkor, lax, dill och stenbitsrom .
Rör om så att allt blandas väl.
Smaka av .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)