söndag 21 maj 2017

HALLÄNDSK LAXPUDDING, 4 PORT.


               HEJSAN !

DEN HÄR  ÄR  INTE  ATT  FÖRGLÖMMA !
mmm....

HÄR  ÄR  RECEPTET :
350  g  lättrimmad  LAXFILE' ,
8 - 10  kokta  kalla  potatisar ,
1  gul  lök ,
3  msk  finhackad  dill ,
4  ägg ,
4  dl  mjölk ,
1 krm vitpeppar ,
UGN : 210 GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
STRIMLA  LAXFILE'N  och  skiva  potatisen .
Skala  och  finhacka  löken .
Fräs  den  mjuk  och  glansig  i  lite  smör  utan
att  den  tar  färg.
VARVA  POTATIS,  lök,  hackad  dill  och  lax
i  en  smord  form.
Börja  och  sluta  med  potatis .
VISPA  samman  äggen  med  mjölk  och  vitpeppar.
Häll  äggstanningen  över  potatisen .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  30- 35 minuter eller  tills
äggstanningen  har  fin  färg  och  stelnat .

LYCKA  TILL !

BOHUSLÄNSK SKAGENRÖRA 8- 10 PERS.



               HEJSAN !

DEN  HÄR  ÄR  ETT  MÅSTE !
mmm.... himla go'.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1200 g  räkor  med  skal ,
100 g  rökt  lax ,
1  dl  CREME Fraiche ,
½  dl  majonnäs ,
1  knippe  finhackad  dill ,
50  g  stenbitsrom ,

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA  räkorna  och  skär  dem  i  mindre  bitar.
Hacka  laxen  och  dillen  ganska  fint.
Rör  samman  CREME Fraiche  med  majonnäsen.
TILLSÄTT  räkor, lax, dill  och  stenbitsrom .
Rör  om  så att  allt  blandas  väl.
Smaka  av  .

LYCKA  TILL !