lördag 21 oktober 2017
KÖTTBULLAR MED FETAOST 4 PORT.
HEJSAN !
Prova det här !
HÄR ÄR RECEPTET:
600 g köttfärs ,
1 burk mini CREME Fraiche ,
1 ägg ,
150 g fetaost , i kuber
salt och peppar ,
rapsolja till stekning ,
TOMATSÅS :
1 burk krossade tomater ,
10 blad färsk basilika ,
1 stor lök i klyftor eller riven ,
4 pressade vitlöksklyftor ,
salt och peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna till köttbullarna
utom fetaosten .
RULLA stora köttbullar och tryck i feta-
osten i mitten .
BRYN bollarna i en stekpanna med lite
Rapsolja och lägg dem sedan i tomatsåsen.
FETAOSTEN som blir över lägger Du till
sist i tomatsåsen och låter det puttra 15-20 min.
ÄT grönsallad till .
LYCKA TILL !
BULGURWOK 4 PERS.
HEJSAN !
HIMLAGOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl bulgur ,
6 dl vatten eller grönsaksbuljong ,
2 msk rapsolja ,
5 dl djupfrysta wokgrönsaker ,
2 nektariner, delade i klyftor
1 tsk curry ,
0,5 tsk spiskummin,
salt och peppar ,
1 dl mild lättyoghurt , naturell
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA bulgur i vatten eller buljong enligt
instruktionerna på förpackningen .
HETTA upp olja i en panna och fräs
grönsaker , nektariner och bulgur .
KRYDDA med curry , spiskummin , salt
och peppar .
HÄLL på en skvätt buljong om det verkar
torrt .
SERVERA med yoghurt och kyckling .
LYCKA TILL !
HASSELNÖTSPANERAD TORSKFILE' . 4 PORT .
HEJSAN !
Å ... Det här är gott ....njuter !
HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g TORSKFILE' ,
(eller annan vit fisk)
1 dl hasselnötskärnor ,
salt och peppar ,
1 msk rapsolja ,
200 g rödbetor, rivna
4 dl ris ,
eller 600 g potatis ,
VINÄGRETT :
2 msk olivolja ,
2 tsk vinäger ,
salt och peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
TORKA av fisken och dela den i bitar .
Mal nötkärnorna i en mandelkvarn ,
(eller finhacka i mixer ).
Rosta gärna hasselnötterna i torr stekpanna
innan de mals , för nötigare smak .
Blanda med salt och peppar efter smak .
VÄND fiskbitarna i nötmjölet .
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek
fisken på svag värme på båda sidor , i ca 8 min,
tills fisken är vit rakt igenom .
Blanda rödbetsrivet med vinägretten.
SERVERA med ris eller kokt potatis .
HOPPAS DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
JAMBALAYA I KRÄFTORNAS TID 8 PERS.
HEJSAN !
Jag har inte gjort denna rätt, men varsågod att prova !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 finhackad gul lök ,
2 tärnade röda paprikor ,
3 finhackade vitlöksklyftor ,
2 msk rapsolja ,
4 starka korvar ca 400 g
1 kg kräftor ,
2 liter kokt ris ,
salt ,
225 g kräftstjärtar ,
4 dl het tomatsås , gör din egen
favorit eller köp färdig ,
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lök, paprika och vitlök i oljan .
Tärna korven och låt den steka med .
TILLSÄTT de hela kräftorna .
Rör ner riset, smaka av med salt och
paprikapulver .
LÄGG ner kräftstjärtarna när riset är
varmt och låt dem bli varma .
SERVERA med het tomatsås .
LYCKA TILL !
INGEFÄRSSNITT 24 ST .
HEJSAN !
Smaka på de här godingarna !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
1 dl strösocker ,
1 dl ljus sirap ,
1 dl STARKT varmt kaffe ,
100 g smör eller margarin ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 1/2 tsk ingefära ,
GLASYR :
3 dl florsocker ,
4 msk grädde ,
GARNERING :
hela cocktailbär ,
eller syltat apelsinskal,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
KLÄD en liten långpanna , ca 20x30 cm
med bakplåtspapper .
VISPA ägg och socker pösigt .
Vispa ner sirapen .
SKÄR fettet i mindre bitar och smält det
i det varma starka kaffet .
Rör ner kaffeblandningen i äggsmeten .
SIKTA ner mjölet blandat med bakpulvret
och ingefäran .
Rör samman till en jämn smet .
HÄLL smeten i långpannan och bred ut
den jämnt .
GRÄDDA på galler mitt i ugnen 20-25 min.
Pröva med en sticka att kakan är torr .
LÅT kakan kallna på galler .
Skär den i bitar , 5x5 cm .
SIKTA florsockret och rör samman det med
grädden .
Bred lite glasyr på varje kaka .
GARNERA med körsbär eller apelsinskal .
OBS ! Glasera ej fler kakor än som beräknas
gå åt på en gång eftersom glasyren är
utrörd med grädde .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)