lördag 21 oktober 2017

KÖTTBULLAR MED FETAOST 4 PORT.



                    HEJSAN !

Prova  det  här !

HÄR  ÄR  RECEPTET:
600  g  köttfärs ,
1  burk  mini  CREME Fraiche ,
1  ägg ,
150  g  fetaost ,  i  kuber
salt  och  peppar ,
rapsolja  till  stekning ,

TOMATSÅS :
1  burk  krossade  tomater ,
10  blad  färsk  basilika ,
1  stor  lök  i  klyftor  eller  riven ,
4  pressade  vitlöksklyftor ,
salt  och  peppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  ingredienserna  till  köttbullarna 
utom  fetaosten .
RULLA  stora  köttbullar  och  tryck  i  feta-
osten  i  mitten .
BRYN  bollarna  i  en  stekpanna  med  lite 
Rapsolja   och   lägg  dem  sedan  i  tomatsåsen.
FETAOSTEN  som  blir  över  lägger  Du  till
sist  i  tomatsåsen  och  låter  det  puttra  15-20  min.
ÄT  grönsallad  till .

LYCKA  TILL !

BULGURWOK 4 PERS.



                     HEJSAN !

HIMLAGOTT !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

2  dl  bulgur ,
6  dl  vatten  eller  grönsaksbuljong ,
2  msk  rapsolja ,
5  dl  djupfrysta  wokgrönsaker ,
2  nektariner,  delade  i  klyftor
1  tsk  curry ,
0,5  tsk  spiskummin,
salt  och  peppar ,
1  dl  mild  lättyoghurt ,  naturell

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  bulgur  i  vatten  eller  buljong  enligt
instruktionerna  på  förpackningen .
HETTA  upp  olja  i  en  panna  och  fräs 
grönsaker ,  nektariner   och  bulgur .
KRYDDA  med  curry ,  spiskummin ,  salt
och  peppar .
HÄLL  på  en  skvätt  buljong  om  det  verkar
torrt .

SERVERA  med  yoghurt  och   kyckling .

LYCKA  TILL !
                 

HASSELNÖTSPANERAD TORSKFILE' . 4 PORT .



                   HEJSAN !

Å ... Det  här  är  gott ....njuter !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500-600  g TORSKFILE' ,
(eller annan vit fisk)
1  dl  hasselnötskärnor ,
 salt  och  peppar ,
1  msk  rapsolja ,
200  g  rödbetor,  rivna
4  dl  ris ,
eller  600 g  potatis ,

VINÄGRETT :
2 msk  olivolja ,
2  tsk  vinäger ,
salt  och  peppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TORKA  av  fisken  och  dela  den  i  bitar .
Mal  nötkärnorna  i  en  mandelkvarn ,
(eller  finhacka  i  mixer ).
Rosta  gärna  hasselnötterna  i  torr  stekpanna
innan  de  mals ,  för  nötigare  smak .
Blanda  med  salt  och  peppar  efter  smak .
VÄND  fiskbitarna  i  nötmjölet .
Hetta  upp  rapsolja  i  en  stekpanna  och  stek
fisken  på  svag  värme  på  båda  sidor ,  i  ca  8  min,
tills  fisken  är  vit  rakt  igenom .
Blanda  rödbetsrivet   med   vinägretten.

SERVERA   med  ris  eller  kokt  potatis .

HOPPAS  DET  SMAKAR !

LYCKA  TILL !

JAMBALAYA I KRÄFTORNAS TID 8 PERS.





                        HEJSAN !
Jag har inte gjort denna  rätt,  men  varsågod att prova !
HÄR  ÄR  RECEPTET :

1  finhackad  gul  lök ,
2  tärnade  röda  paprikor ,
3  finhackade  vitlöksklyftor ,
2  msk  rapsolja ,
4  starka  korvar ca  400 g
1  kg  kräftor ,
2  liter  kokt  ris ,
salt ,
225  g  kräftstjärtar ,
4  dl  het  tomatsås ,  gör din egen
favorit  eller  köp  färdig ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
FRÄS  lök,  paprika   och  vitlök  i  oljan .
Tärna  korven  och  låt  den  steka  med .
TILLSÄTT  de  hela  kräftorna  .
Rör  ner  riset,  smaka  av  med  salt  och 
paprikapulver .
LÄGG  ner  kräftstjärtarna  när  riset  är
varmt  och  låt  dem  bli  varma .
SERVERA  med  het  tomatsås .

LYCKA  TILL !

INGEFÄRSSNITT 24 ST .



               HEJSAN !

Smaka  på  de  här  godingarna  !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  ägg ,
1  dl  strösocker ,
1  dl  ljus  sirap ,
1  dl  STARKT  varmt  kaffe ,
100  g  smör  eller  margarin ,
2 1/2  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
1 1/2  tsk  ingefära ,
GLASYR :
3  dl  florsocker ,
4  msk  grädde ,
GARNERING :
hela  cocktailbär ,
eller  syltat  apelsinskal,

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
KLÄD  en  liten  långpanna ,  ca  20x30 cm
med  bakplåtspapper .
VISPA  ägg  och  socker  pösigt .
Vispa  ner  sirapen .
SKÄR  fettet  i  mindre  bitar  och  smält  det
i  det  varma  starka  kaffet .
Rör  ner  kaffeblandningen  i  äggsmeten .
SIKTA  ner  mjölet  blandat  med  bakpulvret
och  ingefäran .
Rör  samman  till  en  jämn  smet .
HÄLL  smeten  i  långpannan  och  bred  ut 
den  jämnt .
GRÄDDA  på  galler  mitt  i  ugnen  20-25  min.
Pröva  med  en  sticka  att  kakan  är  torr .
LÅT  kakan  kallna  på  galler  .
Skär  den  i  bitar ,  5x5  cm .
SIKTA  florsockret  och  rör  samman  det  med
grädden  .
Bred  lite  glasyr  på  varje  kaka .
GARNERA  med  körsbär  eller  apelsinskal .

OBS !  Glasera  ej  fler  kakor  än  som  beräknas
             gå  åt  på  en  gång  eftersom  glasyren  är
              utrörd  med  grädde .

LYCKA  TILL !