söndag 29 september 2019

ANTIRYNKSALLAD OCH SESAMKYCKLING, 4 PORT.




                        HEJSAN !

Mat som är full av A-, C- och  D - vitamin
samt  selen  förbättrar  hudens  elasticitet ,
hävdar Cathrine  SCHUCK.

HÄR ÄR RECEPTET :
4  KYCKLINGFILE'ER
2  msk  DINKELMJÖL
2 ägg
1/2 dl sesamfrön
1 dl mandelspån
1/2 tsk salt
10 rädisor
15 vindruvor
2 avokador
1 dl rostade cashewnötter
1 msk olivolja
färskpressad juice från 1/2 citron
2 krm FLINGSALT+ 1 krm svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .

PANERA KYCKLINGFILE'ERNA.
Doppa  dem  i  mjöl,  sedan  i  vispat  ägg
och  sist  i  sesamfrön  och  mandelspån.  Salta.
Baka  KYCKLINGFILE'ERNA  i  ugnen  20 min
eller tills köttsaften  är  klar .
SKIVA  rädisorna  tunt .  Halvera  druvorna .
Kärna  ur  och  skär  avokadorna  på  längden .
Blanda  rädisor,  druvor  och  avokado .
TILLSÄTT cashewnötter,  olja,  citronjuice,  salt
och  peppar .
SERVERA  med  kycklingen .

mmm...så himla gott !
LYCKA  TILL !

Från Cathrine  SCHUCKS  bok  "ÄT  DIG  YNGRE " .




ÄPPELGOTT. 12 BULLAR.



                        HEJSAN !

Sätt på det finaste förklädet
och bär ut bullar med äpplen på svaj .
Hel  stött  kardemumma  ger  en
underbar smak  åt  dessa  bullar
som inte behöver jäsa .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 tsk hel kardemumma
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 krm salt
100 g smör/margarin
4 dl filmjölk
2 äpplen, gärna Gravensteiner
3 msk pärlsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  200  grader.

STÖT kardemumman i en  mortel  och
blanda  med  alla  torra  ingredienser.
SKÄR  fettet  i  små  bitar  och  nyp  in
i  mjöl-blandningen.
BLANDA  snabbt  in  filmjölken .
FYLL  degen  i  smord  muffinsplåt
eller  bull-formar.
SKÖLJ,  kärna  ur  och  klyfta  äpplena .
Stick  ner  ett  par  klyftor  i  varje  bulle.
Strö  över  pärlsocker  och  eventuellt
stött  kardemumma .
BAKA  mitt  i  ugnen  ca  25  minuter .

LYCKA  TILL !