måndag 9 november 2015
SÖNDAGSGRYTA 6 PERSONER.
HEJSAN !
Smaka på denna...mmm!
HÄR ÄR RECEPTET :
900g FLÄSKFILE ,
4 Starka KORVAR ,
1 1/2 tsk SALT ,
2 krm SVARTPEPPAR ,
1 tsk MEJRAM ,
1 msk VETEMJÖL ,
1 burk SYLTLÖK , 1095 g.
1 burk SVARTA urkärnade OLIVER 227 g.
1 dl hackad ÄTTIKSGURKA ,
1 röd PAPRIKA ,
4 dl VSPGRÄDDE.
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA FILE'N , skär den i tjocka skivor och
bulta dessa lätt .
SKÄR KORVEN , i skivor och bryn utan fett i en
tjockbottnad gryta .
Ta upp KORVEN , och lägg den åt sidan .
BRYN KÖTTET , KORVFETTET, strö på SALT , PEPPAR
och MEJRAM , dofta över VETEMJÖLET och rör om .
LÄGG i SYLTLÖKEN men spara spadet .
Dela OLIVERNA , hacka GURKAN och strimla PAPRIKAN.
Häll alltsammans i grytan och rör om .
Slå över GRÄDDEN , rör om , koka upp och lägg i KORVEN .
Sjud grytan i 20min.
Smaka av och krydda lite extra med SYTLÖKSSPADET .
SERVERA MED VILDRISLANDNING.
LYCKA TILL OCH SMAKLIG MÅLTID !
FAMILJENS JÄTTEGODA KÖTTBULLAR , 4 PERSONER.
HEJSAN !
Här är receptet:
1 kg POTATIS ,
OLIVOLJA eller annan olja ,
SALT å grovmalen SVARTPEPPAR ,
1 msk OREGANO ,
2 tsk PAPRIKAPULVER ,
1 smulat LAGERBLAD ,
saften av en CITRON ,
1 burk koncentrerad TOMATPURE (50g)
2 dl VATTEN ,
TILL KÖTTBULLARNA :
400 g BLANDFÄRS ,
1 dl smulat vitt BRÖD ,
eller HAVREKLI ,
1dl MJÖLK eller VATTEN ,
1 ÄGG ,
1 gul LÖK ,
2-3VITLÖKSKLYFTOR ,
SALT och SVARTPEPPAR .
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader .
Skala POTATISEN och skär den i klyftor .
OLJA en stor form eller långpanna och lägg i POTATISEN .
Strö över SALT , PEPPAR , OREGANO , PAPRIKAPULVER
och smulat LAGERBLAD .
VÄND POTATISEN stek ordentligt , så att den blandas
med KRYDDORNA .
Häll över CITRONSAFTEN , droppa på lite olja och sätt
in formen i ugnen .
RÖR ut TOMATPUREN med ca 2 dl VATTEN till en lös TOMATSÅS.
KÖTTBULLARNA :
Lägg BRÖDET i blöt i VATTEN eller MJÖLK och vispat ÄGG i 10 minuter .
BLANDA FÄRSEN med ÄGG , MJÖLK och BRÖD och rör den smidig .
Smaksätt med hackad LÖK , pressad VITLÖK , SALT och SVARTPEPPAR .
FORMA till ganska stora KÖTTBULLAR .
NÄR POTATISEN stekt 20-25 minuter , vänd den då med ett par skedar .
Så hälls TOMASÅSEN försiktigt ned längs kanten , så det blir en
dryg bottenskyla .
LÄGG KÖTTBULLARNA på POTATISBÄDDEN och fortsätt att steka , tills
KÖTTBULLARNA är färdiga , ca 20 minuter , det beror på hur stora Du
har gjort dem .
Vänd KÖTTBLLARNA ett par gånger under stekningen .
SERVERA DIREKT UR FORMEN ELLER LÅNGPANNAN .
LYCKA TILL, HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)