söndag 24 mars 2019

KÄRLEKSMUMS , på mitt vis ,8 små bitar.




                 HEJSAN !

Kärleksmums  är  en  klassiker  på  kak- kalaset .
Här är en annan variant !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör
50 g mörk  choklad
1  dl  mandel-mjöl
1 /2  dl kokos - mjöl
2 msk SUKRIN
1 ägg
1 dl grädde
TOPPING :
50 g mörk choklad
1/2 dl kokosflingor.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och  blanda ner chokladen .
Tillsätt  mandel- mjöl,  kokos-mjöl och  SUKRIN.
Vispa ner ett ägg och häll i grädde .
Vispa smeten jämn och häll i en liten bakplåtsklädd
bakform ca 10 x 25 cm.  Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Låt svalna .
SMÄLT  chokladen i ett vattenbad och fördela över
kakan . Strö på kokos  och ställ kallt .
Förvara i kylen eller frysen .
LYCKA TILL !

KRÄMFYLLDA HAVREKAKOR , 20 ST.



               
                              HEJSAN !

Enkla  havreflarn  är väldigt goda i sig,  men
med  en  ljuvlig  vaniljfyllning  blir  de  oemotståndliga.

HÄR ÄR RECEPTET :
175 g mjukt smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 /2 tsk bikarbonat
FYLLNING :
100 g mjukt smör/margarin
ca 2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g färskost t ex Philadelphia
GARNERING :
30 - 50 g mörk choklad
strimlat  apelsinskal
UGN 200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt apelsinskalet.
Blanda havregryn, mjöl och bikarbonat.
Rör ner det i smörblandningen.
DELA  och rulla degen till ca 40 små bollar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Platta till dem lätt .
GRÄDDA i mitten av ugnen, 6 - 8 minuter.
Låt svalna .
FYLLNING :
VISPA smöret krämigt och ljust.
Tillsätt florsocker och vanilj .
Vispa ytterligare några minuter .
Tillsätt färskosten  och vispa till en slät kräm.
BRED krämen på hälften av kakorna.
Lägg samman .
GARNERING :
SMÄLT chokladen och ringla över kakorna
Strö eventuellt över lite apelsinskal.

LYCKA TILL !