HEJSAN !
Dessa enkla småfrallor behöver några timmars jäsning
för att utveckla mer smak .
Så himla goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
5 dl vatten, kallt
2 tsk salt
2 msk honung, flytande
1/2 dl linfrö
3 dl grovt rågmjöl
4 msk smör/margarin
rumsvarmt
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågflingor
ca 4 dl vetemjöl
GARNERING:
Krossade linfrö
rågflingor
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vatten och rör ut jästen .
2) BLANDA ner salt, honung, linfrön
smör och rågmjöl, grahamsmjöl, rågflingor
och till sist vetemjölet .
3) ARBETA degen i maskin i ca 5 min
eller 10 min för hand .
Låt degen jäsa i rumstemperatur i minst
2 - 3 timmar.
4) FORMA frallor på en plåt med bakplåtspapper
och låt dem jäsa ytterligare 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader .
5) PENSLA bröden med vatten och toppa dem med
linfrön samt rågflingor .
6) GRÄDDA bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt dem svalna på ett galler under en bakduk .
LYCKA TILL MED BAKNINGEN !