HEJSAN !
JÄTTEGODA BULLAR ....mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör/margarin
25 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
FYLLNING :
100 g mandelmassa
1/2 dl sötmandel
PENSLING , 1 ägg
GLASYR :
1 dl florsocker
2 tsk citron, pressad saft.
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG vetemjöl, socker, smör och smulad jäst
i beredningsskålen till matberedaren , med
plastkniven monterad .
Kör det till en smulig massa .
Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman
till en deg .
KÖR mandelmassa och mandel i mixer till smulor .
TA upp degen på mjölat bakbord och kavla ut
den till en rektangel .
Strö fyllningen över degen .
Vik in långsidorna mot mitten , platta till och
kavla lätt .
SKÄR degen i två centimeter breda remsor .
Skär ett snitt i varje nästan ända upp i fästet .
SNURRA remsorna åt var sitt håll och forma
samman dem till en knut .
Fäst ändarna undertill .
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och
låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp
över natten .
PENSLA bullarna två gånger med uppvispat ägg,
då blir de riktigt blanka .
GRÄDDA dem mitt i ugnen , ca 10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler .
RÖR IHOP glasyren och glasera bullarna före
serveringen .
LYCKA TILL !