måndag 22 april 2019

PASTASALLAD MED KRÄFTSTJÄRTAR , 4 PERS.



                     HEJSAN !
Helt plötsligt kommer det besök ! Oj, vad ska jag bjuda på ?
Jo, men jag har ju några burkar på lut i skafferiet med Kräftstjärtar
dom tar vi .  Lunchen räddad !
Det blev så här...
Typisk vår- och sommarsallad -och så himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g fullkornspasta, gärna skruvar
2 stjälkar selleri i tärningar
1 grön och 1 röd paprika i tärningar
1 msk smör
2 finskurna salladslökar
2 burkar kräftstjärtar.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan nästan mjuk i rikligt med
lättsaltat vatten.
Spola i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
FRÄS selleri och paprika mjukt utan att
bryna i smöret .
Tillsätt löken och fräs lite lätt .
Låt svalna till rumstemperatur.
BLANDA pasta, grönsaker och kräftstjärtar
väl i en stor skål.
SERVERA med pestomajonnäs och lite jordnötter.

PESTOMAJONNÄS :
2 hela ägg
4 dl kallpressad olivolja
1 msk senap
1 msk vinäger
salt å peppar
lite fruktsocker
2 msk pesto (finns på burk)
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA 2 hela ägg och 4 dl olivolja med resten
av ingredienserna i en hög skål och mixa till en slät
majonnäs.  Gör Du majonnäsen för hand så använd
bara äggulorna och 2 dl olja.
TIPS !
Tycker Du att majonnäsen är för stark i smaken
kan Du blanda ner 1/2 burk kesella.

LYCKA TILL !
snabba ryck !