måndag 5 januari 2015

OSTGRATINERAT RIS MED SPENAT 2 PERSONER .

Hej igen !

Det här är gott kan Ni tro !
Kryddigt ris under krispig spenat och
god gratängost smakar härligt med ett
glas öl till .
Servera med lantbröd eller grovt knäckebröd
och en skål tomatklyftor .

2 portioner basmatiris
1/2 buljongtärning för ris
smör eller olja
2 msk riven parmesan
4 msk avrunna majskorn
2 msk pinjenötter
1/2 påse färsk spenat
salt och peppar
muskot
riven västerbottenost
eller cheddar .

Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisning på paketet
med buljongtärningen i vattnet .
Blanda riset med 1 msk matfett ,
parmesanosten och majskornen.
Fördela i två smorda portionsformar
eller en större .
HETTA upp ca 1 msk matfett i en
teflonpanna och lägg ner pinjenötterna.
När de fått lite färg , vänd ner spenaten
några sekunder .
Salta , peppra , riv en aning muskot över
och fördela spenaten över riset .
Strö rikligt med  riven ost över och
gratinera tills osten smälter och får
gyllene färg , 10-12 minuter .

LYCKA TILL !