lördag 8 april 2023

PÅSKENS RIKTIGT GODA ANANASMUFFINS , 24 ST,

 


                           HEJSAN  !


Här har jag glasyr på ananas - muffinsarna 

då blir de extra festliga och goda .


HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg 

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 1/2 dl vetemjöl

1 dl filmjölk

75 g smör / margarin

1 burk krossad ananas

ca 225 g .


GLASYR :
3 1/2 dl florsocker 

2 - 3 msk ananasspad 

från konservburken ,

1 ananasring , skuren i småbitar .


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på 200 grader .

Vispa ägg och strösocker pösigt 

i en bunke .

2)  BLANDA  bakpulver , vaniljsocker

och vetemjöl . Rör ner det ihop med 

resten av ingredienserna i äggsmeten .

3)  STÄLL ut 20 - 24 muffinsformar 

på en ugnsplåt eller en muffinsform .

Fyll dem till ca 3/4 .

4 )  GRÄDDA muffinsen mitt i ugnen 

i 13 - 15 minuter .

5 )  GLASYR :  Blanda florsocker och 

ananasspad till en glasyr .

Bred ut den på kakorna och toppa med 

en bit ananas .


TREVLIG PÅSK !