HEJSAN !
Det här gillar jag , men maken gillar inte isterband .
Men då får maken chorizo , det gillar han !
Det vitsigaste med det hela, är blomkålsmoset ,
så himla gott och krämigt !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stort blomkålshuvud
1/2 - 1 dl vispgrädde
3 msk smör/margarin
1 tsk salt
1 kryddmått pepparmix eller svartpeppar
1 kryddmått riven muskot
SÅ HÄR GÖR DU :
BLOMKÅLSMOS :
1 ) DELA blomkålen i bitar och koka mjuk i
lättsaltat vatten ca 7 minuter .
Häll sedan bort vattnet .
2 ) MIXA blomkålen med en mixerstav eller i en blender ,
tillsätt vispgrädde och smör till önskad krämighet .
3 ) KRYDDA med salt och peppar och lite riven muskot .
4 ) HETTA upp en stekpanna med smör och bryn
isterbanden i ca 10 minuter eller chorizon .
SERVERA , med bladsallad och rödbetsstavar (finns i påse i butik) till blomkålsmoset .
DEKORERA med gräslök .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !