torsdag 29 juli 2021

PASTA - & RÄKSALLAD MED FIN LIMESMAK , 4 PORT .

  
                                HEJSAN  !

I lunchlådan , på BUFFE'N , framåt kvällskvisten -
en riktigt god sallad ska man kunna njuta av 
när som helst .

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g fullkornspasta
t ex skruvar
500 g räkor med skal
10 cm purjolök
2 tsk  smör & raps
200 g broccoli 
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1 lime
salt , peppar
2  msk  hackad  dill

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen .
Skala  räkorna .
Skär purjolöken i slantar .
Hetta upp smör & raps i en stekpanna och låt purjon
fräsa ett par minuter .
Skär broccolin  i  mindre  buketter  och  förväll  i
lättsaltat  vatten  tills  den  mjuknar  ca  5  min .
Låt den rinna av ordentligt .
BLANDA  ner  grädde  och  broccoli  i  kastrullen 
med  purjolöken .
Pressa i limesaft  och  låt  allt  bli  varmt .
Smaka  av  med  salt och peppar .
VÄND  ner  räkor  och  dill .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !



                   


MAUDS, VINBÄRS- OCH RABARBER -KAKA .- till många .




                                     HEJSAN !

DETTA ÄR SNABBA  KAKAN  !  mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g  vinbär  (röda)
och  rabarber 
1 1/2  dl  socker
1  ägg
1  dl råsocker
1/2 dl  mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 dl  vispad grädde
+ kesella .

SÅ HÄR GÖR DU :
VARVA  vinbär och rabarber med  socker i en ugnsform .
Vispa  ihop  ägg,  råsocker,  mjölk  och  vaniljsocker .
Blanda ihop  vetemjöl, hackade nötter  med  bakpulver 
och rör ner i smeten .
RINGLA smeten över  bären och  grädda  ca  25 minuter ,
i  200 grader .   LÅT  kakan  svalna .

GARNERA  med  1 dl vispad grädde blandat  med 
1 dl kesella  och lägg på  vinbär .

LYCKA TILL  OCH  TREVLIG SOMMAR !