måndag 20 maj 2019

LAXPATE', 8 PORT.



                       HEJSAN !

En annorlunda PATE' som kan lagas
ett par dygn innan den ska ätas.

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g lax, som kokas och rensas
300 g rökt lax
1 röd paprika
1/2 dl gräslök
10 GELANTINBLAD
blötlagda i kallt vatten
3 dl lätt CREME-fraiche
1 1/2 - 2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
3 dl vispad grädde
GARNERING :
Sallad och röd paprika.

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA den rökta laxen och paprikan.
Klä en 2 liters form med plastfolie.
Kör den kokta laxen till mos i en matberedare
tillsammans med CREME fraiche .
SMÄLT de urkramade GELANTIN- bladen
på svag värme.
Rör ner dem i lax-smeten tillsammans med
hackad lax och paprika.
Salta och peppra samt blanda till sist ner den
vispade grädden .
HÄLL upp smeten i formen och ställ kallt i
minst 5 - 6 timmar .
Stjälp upp den på sallat-blad och
GARNERA med ringar av röd paprika .

LYCKA TILL !

KAVIARLÅDA i MIKROVÅGSUGN, 2-3 port.




                   HEJSAN !
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g Keso med lök
2 ägg
3 msk kaviar
1 dl gröna ärter
1 krm peppar
1 vitlök
2 tomater

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA Keso, ägg, kaviar, ärter och peppar.
Häll i en liten smord, rund  form .
Tillaga i mikrovågsugn under lock på  full
effekt  5 minuter, därefter på halv effekt 7-8 min.
SERVERA med  Vitlökstomater :
skiva tomaterna , pressa  vitlöken - blanda samman.

SMAKLIG MÅLTID och  LYCKA TILL !

FISK UNDER KESOTÄCKE , 4 PORT.




                      HEJSAN !

OJ ! -Det här var längesen jag åt , men receptet fanns i mina gömmor,
när jag tittade där idag .
Nu bjuder jag Er på detta !  Himla gott med musslorna i .

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g torsk-FILE'
1 burk musslor i vatten, ca 250 g
250 g Keso
1 knippa dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggvitor
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR eventuellt fisken i mindre bitar och
lägg dem i en ugnssäker form.
Häll  spadet av musslorna och lägg dem på
fisken.  Hacka dillen fint .
BLANDA Keso, dill, salt och peppar .
Vispa äggvitorna till hårt skum .
Vänd försiktigt ner dem i Kesoröran .
Bred röran över fisken .
GRÄDDA i ugnen , ca 30 minuter.

SMAKLIG MÅLTID !