fredag 4 mars 2011

BACONFYLLD LAX MED RÖDVINSSÅS. 4 PORT.

Heej, nu är jag här igen.

Har NI något att FIRA
Får jag locka med denna goda rätt!

Såsen fixar DU medan laxen står i ugnen.

500 g laxfile
140 g bacon
20 dragonblad
salt o peppar
3 dl VILDRISMIX
SÅS:
2 Scharlottenlökar
2 dl rödvin
25 g smör/margarin
SERVERING:
Valfri sallad.
UGN: 200 Grader.

Så här gör DU:
Skär en ficka i laxbitarna.
Stek baconet knaprigt och låt rinna
av på hushållspapper.
Fördela bacon och dragon i laxfickorna.
Fäst med tandpetare,salta o peppra.
Tillaga i ugnssäker form mitt i ugnen
8-10 minuter.

Koka Vildrismixen enl anvisning på
förpackningen.

SÅS:
Skala löken och finhacka den.
Koka upp rödvinet tillsammans
med lökhacket.
Låt såsen puttra sakta på
låg värme några minuter.
Runda av med en klick smör/margarin
och smaka av med salt o peppar.

SMAKLIG MÅLTID!