tisdag 14 januari 2020

SMOOTHIE MED GRANATÄPPLE OCH HALLON . 4 PORT.



                    HEJSAN !

SMOOTHIE, kan man aldrig få för mycket av !  Eller hur ?

HÄR ÄR RECEPTET :
2 Avokador
1 liter granatäppeldryck
1 paket frysta hallon

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA, kärna ur och skala avokadon.
MIXA alla ingredienser i en mixer.
GARNERA eventuellt med granat-
äppelkärnor och servera .

HOPPAS DET SMAKAR !

SALLAD MED SVARTA BÖNOR OCH OST , 4 PORT.




                                HEJSAN !

Ibland blir jag så rådvill vad jag
ska ha för sallad till maten ,
då har jag gjort den här och den
passar till det mesta !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 Burkar kokta svarta bönor , 400 g
1 burk APETINA SMOKED Chili
1/2 rödlök
5 dl rucolablad

SÅ HÄR GÖR DU :
SPOLA bönorna och låt dem rinna av.
Häll av 1 dl olja från osten .
Skala och skiva löken .
Blanda bönor, osten med resterande
olja och kryddor, lök och rucolablad.

Den chilikryddade oljan som osten
varit marinerad i, blir en spännande
dressing .

HIMLA GOTT !
Hoppas Ni gillar det !

FRÖCRUNCH MED KANEL , 4 DL .



                 HEJSAN !

Här är ett annat recept, med lite andra frön,
som också är himla gott .
Knaprigt rostade frön smakar gott som TOPPING
på en blandning av keso och yoghurt .
Smaka DU också !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl havrekärnor
1 dl melonkärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 tsk kanel
2 krm FLINGSALT
1 msk smör & rapsolja
2 msk flytande honung
Mild naturell yoghurt+
Keso

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner smör & rapsolja och honung .
Bred ut på bakplåtspapper på en plåt.
Rosta i mitten av ugnen 12 - 15 min.
Rör om ett par gånger.  Låt kallna.
Rör ihop lika mängd COTTAGE CHEESE
och yoghurt i en tallrik .
SERVERA med frö-Crunch och klyftor av
apelsin och grapefrukt .

HOPPAS DET SMAKAR !