söndag 20 september 2009

FISKPINNAR .ELLER PANERAD LAX.

Å,detta är nå´t som är godis.

Fiskpinnar eller panerad lax
stek som vanligt
1 hg mimosasallad -
färdigköpt.
Kokt Potatis till är mums.

jag äter ihjäl mig på detta.
helst med fiskpinnar.

någon gång måste man få synda.
LYCKA TILL!

OSTKAKA. 4 PORT.

Ibland har inte all keson gått åt
slänga den vill jag inte.
Då blir det OSTKAKA.
Prova DU också.

400 g keso
2 dl mjölk
2 msk honung
1/2 dl hackad mandel.
2 st ägg
1 tsk fett till formen.

Så här gör DU:
Värm mjölken försiktigt
och lös honungen däri.
Hacka mandeln.
Blanda alla ingredienser
och slå blandningen i
en smord form.
GRÄDDA MITT I UGNEN 30-40 MIN.

Låt kakan svalna något
innan DU serverar.
Ha gärna en god sylt till.

LYCKA TILL!
SÅ GOTT.

KORV UNDER GRÖNSAKSTÄCKE. 4 PORT.

mmm, vad jag tycker det är gott
med korv.på längden, bredden
eller hur som helst.

4 st frukostkorvar
1 st purjolök
4 st paprikor i olika färger
1 st liten squash
1 dl vatten
1/2 st buljongtärning
1-2 tsk grönpeppar
eller 1.2 krm peppar.

Så här gör DU:
Strimla purjolök o´paprika.
Skär squashen i skivor.
Koka upp vatten och lägg
i buljongtärningen.
Lägg sedan i resten av grönsakrerna.
Och koka knappt mjuka 2-4 minuter.
Dela frukostkorven på längden.
Lägg den i en ugnssäker form.
Smula sönder grönpeppar´n.Eller peppar´n.
Fördela grönsakerna o´kryddorna
över korvarna.
Tillagas i ugn 10-15 minuter.

Detta är inte dumt.
LYCKA TILL!

VETE OCH AUBERGINE- SALLAD. 4 PORT.

Denna rätten måste lagas,
den är så himla god.

3 dl matvete
1,5 dl pesto
(1,5 msk pressad lime)
1 liten aubergine
Olivolja
salt
150 g fetaost i tärningar
50 g färsk spenat

Så här gör DU:
Koka matvetet enl.förp.anv.
Rör ner pesto och lime
Skär auberginen i små
tärningar och stek i olja.
Salta.
Blanda matvete och aubergine
i en skål .
Strö på fetaost och spenat.

Till detta kan DU ha precis vad DU vill.
Skinka.Rökt fisk.Makrillfile.
Eller bara äta det som
det är.

LYCKA TILL!