HEJSAN !
I Receptet ska det vara champinjoner
till svampsåsen , men jag hade kantareller
hemma , så jag tog dem .
Så himla gott ! mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g gul lök
200 g champinjoner / kantareller
1 burk krossade tomater ,
ca 400 g
4 tsk olja
ca 1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
4 skivor torsk , ca 800 g
skurna tvärs över ryggbenet ,
eller ca 600 g torskfilee'r
4 dl vatten
1 tsk salt
5 vitpepparkorn
dillkvistar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken .
Skölj , ansa och skiva champinjonerna / kantarellerna.
HÄLL av lite av tomatspadet .
VÄRM oljan i en låg vid kastrull eller stekpanna .
FRÄS lök och champinjoner på svag värme ca 5 min.
RÖR om någon gång under tiden .
HÄLL på tomatkrosset , tillsätt salt och peppar och
låt röran koka på svag värme ytterligare ca 5 min.
SKÖLJ fiskskivorna .
LÅT vatten , salt , .peppar och dill koka upp i en
kastrull .
LÄGG i fisken och låt den koka på svag värme under
lock tills den är genomkokt, 8 - 10 min , för fisk med ben ,
ca 5 min , för fiskfile'er .
LÄGG upp fisken på serveringsfat och häll på tomat- och
svampsåsen .
STRÖ gärna över gärna över hackad persilja .
SERVERA 75 g kokt potatis per person .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !