fredag 5 juni 2020

LAX MED GRÖNKÅLSSALLAD, 1 PORT.




                                 HEJSAN !

Det här är då himla gott !
VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g rökt lax
150 g grönkål
1/2 rödlök
1/2 äpple
1 msk kapris
2 1/2 msk jordnötter, 25 g,
(saltade eller osaltade)
1 msk olivolja
1 msk  äppelcider- vinäger
2 tsk senap
1/2 tsk SUKRIN, (naturligt sötningsmedel )
salt, peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och hacka grönkålen fint, för hand eller i matberedare .
Skala löken och skär den i tunna skivor .
Tärna äpplet .
Blanda allt med kaprisen .
VISPA samman olja, vinäger, senap,
SUKRIN, salt och peppar .
Vänd ner dressingen i grönkålssalladen
och låt dra i 30 minuter .
Hacka jordnötterna .
RULLA laxskivorna till rosor .
Lägg upp salladen på ett fat med laxrosorna
ovanpå och strö över nötterna .

LYCKA TILL !

TIPS !  DU kan hacka grönkålen förhand
men det underlättar med en mixer .
TACK !



KOKOSFRALLOR, 6 ST .



                        HEJSAN !

Dessa frallor är glutenfria .
Jättegoda !
VARSÅGODA

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g kokos-mjöl
50 g linfrö
50 g kokosflingor
50 g solroskärnor
1 msk CHIAFRÖN
4 ägg
1 msk agavesirap
1/2 dl CREME FRAICH
15 g torkade GOJIBÄR

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL kokos-mjöl, linfrö, kokosflingor, solroskärnor, CHIAFRÖN,
ägg, agavesirap och CREME FRAICHE i en matberedare .
Blanda till en jämn deg .

TILLSÄTT GOJIBÄREN och vänd ner dem i degen .

FORMA degen till 6 små bullar, lägg på bakpappersklädd
plåt och grädda i 200 grader i 20 minuter .

LYCKA TILL !

TIPS !  Njut bullarna med lite smör  på
             till en kopp kaffe !  mmm... !