tisdag 14 februari 2023

MIN GODA, FÄRGGLADA FISKGRYTA MED BLOMKÅLS - RIS , 4 PORT . TIDSÅTGÅNG 20 MIN .

 


                        HEJSAN  !


Ibland har jag sådana dagar att jag inte vet vad jag ska laga för middag ?

Mer än något med fisk , men jag börjar ändå, så får jag se vad 

som händer ?

Det blev inte så tokigt ändå !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

4 msk smör / margarin

500 g tinad fiskfile'

1 msk currypulver

1 1/2 dl vatten

2 delade hårdkokta ägg (koka 7 min)

2 tomater, hackade

2 msk färsk persilja, hackad 

salt och peppar efter smak 

 TILLBEHÖR : Blomkåls- ris 


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  LÄGG en stor msk smör / margarin i en varm stekpanna, 

dela fisken i bitar och lägg den i pannan tillsammans med 

curry, resten av smöret och vattnet .

2)  LÅT  det sjuda under lock på mellanvärme i 10 minuter,

lägg därefter i äggen och tomaterna och toppa med  persilja .

3)  LÅT  sjuda 5 minuter till, och servera sedan med blomkålsris .


BLOMKÅLSRIS :  4  personer .

Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet .

Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sekunder.

Häll av i durkslag och häll upp i en stor skål .


Visst kan det gå snabbt att laga mat .

Mina egna barn gillade inte blomkål ,

men då serverades blomkåls-riset under 

i en större form  och köttfärssås över  .

Alla åt av hjärtans lust och barnen 

tyckte det var mycket godare  !


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !