torsdag 20 april 2017

KÖTTKORV MED ROTMOS 3 PORT.



                 HEJSAN !

Detta har en del av oss ätit i urminnestider , 
- fast då var det med  fläsklägg .
Nu provar vi detta .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 köttkorv, ca 300 g  (pricka korven med en gaffel så den inte spricker när Du kokar den)
EV. köttbuljong av fond eller tärning
till kokning  + 2 kryddpepparkorn.
ROTMOS :
400 g kålrot,
200 g potatis,
av mjölig sort,
1 morot, 50 g
1 msk matfett,
1 dl kokvatten,
eller mjölk,
salt å peppar,
SERVERA MED ;
kokt broccoli ,
senap.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA korven  och lägg lite omlott runt kanten
på en tallrik och värm i mikron under lock, på 650w
i 2 - 3 minuter.
ELLER  värm korven i köttbuljong + 2 kryddpepparkorn
i en kastrull på spisen , ca 10 minuter.
ROTMOS :
SKIVA  och skala  kålroten .
Skala och skiva potatis och morot .
Koka kålrot, potatis och morot riktigt mjuka  i en gryta
med lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
HÄLL av vattnet men spara 1 dl om Du inte använder mjölk
till rotmoset .
Stöt potatis och rotfrukter med en potatisstöt .
Tillsätt matfett och  kokvattnet eller mjölk och vispa till ett
luftigt mos med ballongvisp eller el-visp.
SMAKA  av med salt och peppar .

SERVERA med  broccoli och senap .

SMAKLIG MÅLTID   och   LYCKA  TILL !




























FRUKOSTSMOOTHIE 2 PORT.



             HEJSAN !

JÄTTEGOTT !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl björnbär,
1 dl jordgubbar,
4 dl vaniljyoghurt,
GARNERA  MED :
jordgubbar,
björnbär,

SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA bären .
Lägg ingredienserna i en mixer
och kör till en slät dryck .
Häll upp i glas och garnera med
en jordgubbe och ett björnbär
på ett spett .
SERVERA .
Lägg spettet över glaset, glöm inte sugrör.

LYCKA  TILL !