lördag 24 september 2016

MAUDS KRÄMIGA BROCCOLIPATE' 8 PERSONER.



HEJSAN!

Detta är en fin, läckert grön PATE' som kan serveras
både varm och kall till rökt eller kokt skinka.
Passar också bra till ensamrätt .
Förbereds med fördel dagen innan .

HÄR ÄR RECEPTET :

800 g broccoliknippen med korta stjälkar.
5 ägg ,
1 dl  CREME Fraiche ,
salt och peppar ,
kryddor, t ex oregano eller basilika,

GARNERING :
1/2 strimlad purjolök ,
1 ask cocktailtomater,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Spara en broccolikrona.
Förväll resterande broccoli i saltat vatten tills den
har mjuknat något .
Låt rinna av ordentligt och hacka fint .
Vispa upp äggen , blanda ner CREME Fraiche och
tillsätt broccolismeten under omrörning .
Tillsätt kryddor .
HACKA den råa broccolikronan grovt och blanda ner.
Fyll en avlång smord form med smeten .
Täck med bakplåtspapper och lite folie .
SÄTT  PATE'N i en långpanna och häll i KOKT vatten
så att det står några cm upp i långpannan .
GRÄDDA  PATE'N  i ca 1 1/2 timme.
Låt kallna .
PATE'N BLIR BARA BÄTTRE OM DEN FÅR LIGGA TILL NÄSTA DAG.


STJÄLP UPP PÅ FAT, SKIVA DEN  OCH GARNERA MED PURJOLÖK OCH TOMAT
RUNTOM PATE'N .

Det tar lite tid , men då kan Du göra något annat istället  tills PATE'N är klar !

LYCKA TILL !