lördag 24 september 2016
MAUDS KRÄMIGA BROCCOLIPATE' 8 PERSONER.
HEJSAN!
Detta är en fin, läckert grön PATE' som kan serveras
både varm och kall till rökt eller kokt skinka.
Passar också bra till ensamrätt .
Förbereds med fördel dagen innan .
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g broccoliknippen med korta stjälkar.
5 ägg ,
1 dl CREME Fraiche ,
salt och peppar ,
kryddor, t ex oregano eller basilika,
GARNERING :
1/2 strimlad purjolök ,
1 ask cocktailtomater,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Spara en broccolikrona.
Förväll resterande broccoli i saltat vatten tills den
har mjuknat något .
Låt rinna av ordentligt och hacka fint .
Vispa upp äggen , blanda ner CREME Fraiche och
tillsätt broccolismeten under omrörning .
Tillsätt kryddor .
HACKA den råa broccolikronan grovt och blanda ner.
Fyll en avlång smord form med smeten .
Täck med bakplåtspapper och lite folie .
SÄTT PATE'N i en långpanna och häll i KOKT vatten
så att det står några cm upp i långpannan .
GRÄDDA PATE'N i ca 1 1/2 timme.
Låt kallna .
PATE'N BLIR BARA BÄTTRE OM DEN FÅR LIGGA TILL NÄSTA DAG.
STJÄLP UPP PÅ FAT, SKIVA DEN OCH GARNERA MED PURJOLÖK OCH TOMAT
RUNTOM PATE'N .
Det tar lite tid , men då kan Du göra något annat istället tills PATE'N är klar !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)