söndag 29 maj 2011

VÄSTKUSTPASTA MED SKALDJUR. 4 PORT.

mmmm....så jättegott!

1 tsk olivolja
1 kuvert saffran eller
1 tsk curry.
2 selleri stjälkar
1 liten röd paprika
1/2 purjolök
1/2 burk krossade tomater
200 g.
ca 2 dl sockerärter
salt o peppar
3 dl skalade räkor
2 dl kokta musslor
konserv
7 1/2 dl kokt pasta
typ små snäckor
2 msk klippt dill
2 msk riven parmesan-
ost

Så här gör DU:
Värm oljan i en panna
och rör i saffran/curry.

Strimla selleri,paprika
och purjolök och rör ner
i pannan.
Häll på krossade tomater
och låt allt småkoka
ett par minuter.
Späd evmed lite vatten
eller buljong.

Strimla sockerärterna grovt
och blanda i, de mjuknar snabbt.

Blanda försiktigt i räkor,musslor
och kokt pasta.
Lägg på lock men koka inte,
låt bara allt bli varmt.
Strö på dill och parmesanost.

Klart! och HIMLA GOTT!
LYCKA TILL!

KYCKLINGWOK MED INGEFÄRA . 4 PORT.

Hej,nu ska jag försöka hänga
i lite längre .
Nu kommer en doft från det
thailänska köket...

1 1/2 tsk olja
4 kycklingfileer
salt o peppar
1/2 purjolök
2 rödlökar
250 g broccoli
1 1/2 dl grönsaksbuljong
fond eller tärning
1 tsk honung
5 dl pasta gärna små makaroner

SÅS:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk riven ingefära

Så här gör DU:
Hetta upp hälften av oljan
i en wok eller annan rymlig panna.

Finstrimla kycklingfileerna och
bryn dem ett par minuter.
Salta och peppra.
Lägg strimlorna vid sidan av.

Fyll på med lite mer olja.
Strimla och fräs snabbt upp
purjolök och rödlök.
Lägg i broccoli och låt allt
mjukstekas utan att ta färg.

Blanda i kycklingstrimlorna.
Häll på buljongen och klicka
i honungen.
Sjud upp hastigt.
Rör i den kokta pastan och
smaka av med salt o peppar.

Blanda yoghurten med ingefära
och servera till.

Hoppas att det smakar.
LYCKA TILL!