torsdag 4 juni 2020

UGNSBAKAD AUBERGINE MED BACON OCH ÄPPELSALLAD, 4 PORT.




                          HEJSAN !

Det här var ett tag sen jag gjorde, men så himla gott !
En middag, som DU vill göra om och om igen !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 stora auberginer
2 paket bacon a' 140 g
ÄPPELSALLAD :
2 äpplen
ca 100 g pepparrot
3 dl CREME FRAICHE
salt , peppar

SÄTT ugnen på 200 grader.
BAKA auberginerna mitt i ugnen , ca 20 min.
Strimla baconet och stek det knaprigt .
Låt rinna av på hushållspapper.
ÄPPELSALLAD :
Strimla äpplet .
Riv pepparroten fint .
Blanda CREME FRAICHE , äpple och pepparrot .
Tillsätt inte all pepparrot på en gång, smaka Dig fram.
Smaka av med salt och peppar .
DELA den ugnsbakade auberginen på längden .
TOPPA med äppelsallad och bacon .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

SKINKTOAST MED ANANAS & KIWI, 4 PORT.



                               HEJSAN !

En härlig varm macka smakar fint
till en kopp te på kvällskvisten .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 skivor franskbröd
8  tsk  champinjon - mjukost
8 - 12 skivor kokt eller rökt skinka, 100 g
2 msk chilisås
4 skivor ananas, konserv i sin egen juice
1 dl riven ost
citronmeliss
grönsallad, gärna rucola
1 kiwi
UGN 250 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg ut brödskivorna .
Bred på champinjonost så hela ytan täcks.
STRIMLA och strö skinkan ovanpå .
Droppa över chilisås.
Lägg en ananasskiva på varje smörgås.
TÄCK med riven ost .
Gratinera tills osten fått lite färg knappt 5 min.
Lägg upp på tallrik med citronmeliss och rucola
som en krans runt varje  smörgås .
LÄGG ett par skivor skalad kiwi mitt på .
SERVERA bums .

LYCKA TILL !